Πέμπτη, 8 Αυγ.
29oC Αθήνα

Άναψε φωτιές το κόκκινο κραγιόν της Tara Moss σε καταυλισμό προσφύγων

Άναψε φωτιές το κόκκινο κραγιόν της Tara Moss σε καταυλισμό προσφύγων

Οι αρνητικές κριτικές που δέχτηκε για το κόκκινο κραγιόν της σε επίσκεψη σε κατυλισμό προσφύγων ώθησαν το μοντέλο Tara Moss να υπερασπιστεί την επιλογή της στο Facebook.

Έχοντας πλέον επιστρέψει από τα στρατόπεδα προσφύγων στον Λίβανο, η Tara Moss ανέβασε φωτογραφίες και ιστορίες από τη δουλειά της με παιδιά στα social media.

Οι επικρίσεις που δέχτκε οδήγησαν την πρέσβειρα της UNICEF να τους κατηγορήσει από την πλευρά της πως παρατηρούν μόνο επιφανειακά πράγματα.

“Υπήρξαν μερικοί που είδαν τις φωτογραφίες από τα στρατόπεδα προσφύγων όπου οι άνθρωποι ζουν σε άθλιες συνθήκες και σχολίασαν μόνο το θέμα του μακιγιάζ.

Όποιος έχει βρεθεί σε ένα από αυτά τα στρατόπεδα ή ανεπίσημους οικισμούς θα ξέρει πως δεν είναι ένα χολιγουντιανό σκηνικό αλλά ότι είναι η πραγματική ζωή με πραγματικούς ανθρώπους.

Οι άνθρωποι που εργάζονται και βρίσκονται εκεί καθημερινά βάφονται ελαφρά, φοράνε κοσμήματα και απλά ρούχα με ένα γιλέκο ή σήμα ταυτοποίησης του ρόλου τους.

Πολλές γυναίκες και κορίτσια πρόσφυγες φοράνε κοσμήματα και μακιγιάζ που πήραν από τα σπίτια τους, βρίσκουν ή φτιάχνουν στους καταυλισμούς και ιδιαίτερα eyeliner.

Παρακολούθησα μάλιστα ένα συνέδριο εκμάθησης δεξιοτήτων μακιγιάζ όπου πηγαίνουν γυναίκες πρόσφυγες ώστε να μπορέσουν να βρουν δουλειά αργότερα και να αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους.

Μια υπέροχη γυναίκα από τον Λίβανο διέθετε δωρεάν σε κάθε άνθρωπο που παρακολούθησε το συνέδριο ένα επαγγελματικό σετ μακιγιάζ και οδηγίες.

Φοράω μακιγιάζ για εμένα. Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, βάζω κόκκινο κραγιόν στα χείλη μου, παίρνω μια βαθιά ανάσα και οργανώνομαι. Τα παιδιά το λάτρεψαν.

Έτσι, αν βλέπετε φωτογραφίες από τέτοια μέρη και το μόνο που παρατηρείτε είναι το επιφανειακό, αξίζει να σταθείτε για μια στιγμή και να κάνετε έρευνα προτού προχωρήσετε σε κριτική.

Είναι πραγματικά πολύ ειρωνικό αν το μόνο σχόλιό σας έχει να κάνει με πράγματα όπως το κραγιόν, κατηγορώντας κάποιον άλλο για επιπολαιότητα.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε