Κόσμος

Κολομβία: Νεκροί οκτώ αστυνομικοί μετά από βομβιστική επίθεση

Οκτώ αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε χθες Παρασκευή στη δυτική Κολομβία. Πρόκειται για την πιο πολύνεκρη επίθεση κατά των δυνάμεων ασφαλείας από τότε που ο Γκουστάβο Πέτρο ανέλαβε την προεδρία της χώρας, υποσχόμενος να τερματίσει τον εμφύλιο που μαίνεται εδώ και σχεδόν 60 χρόνια.

Ο Γκουστάβο Πέτρο, πρώην μέλος του αντάρτικου κινήματος Μ-19, έχει δεσμευτεί πως θα επιδιώξει την «ειρήνη» ξεκινώντας εκ νέου συνομιλίες με τους αριστεριστές αντάρτες του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (ELN), εφαρμόζοντας την ειρηνευτική συμφωνία του 2016 με πρώην αντάρτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) και διαπραγματευόμενος την παράδοση μελών εγκληματικών συμμοριών με αντάλλαγμα μειωμένες ποινές.

«Καταδικάζω σθεναρά την επίθεση με εκρηκτικά στο Σαν Λουίς της Χουίλα, όπου οκτώ αστυνομικοί σκοτώθηκαν. Εκφράζω την αλληλεγγύη μου προς τις οικογένειες των θυμάτων», έγραψε ο Πέτρο σε ανάρτησή του στο Twitter, συμπληρώνοντας ότι έχει ζητήσει από τις αρχές τη διενέργεια έρευνας για τον εντοπισμό των υπευθύνων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα θύματα επέβαιναν σε όχημα που ανατινάχθηκε με εκρηκτικά.

Οι λεγόμενοι αντιφρονούντες της FARC — που απορρίπτουν την ειρηνευτική συμφωνία που διαπραγματεύτηκε η πρώην ηγεσία τους και αριθμούν περίπου 2.400 μαχητές — δρουν στην περιοχή, σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας που επικαλείται το Reuters. Αρκετοί γνωστοί διοικητές τους σκοτώθηκαν πρόσφατα, ορισμένοι σε μάχες στη μεθόριο με τη Βενεζουέλα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκινητικό βίντεο με τον σκύλο του Τζιν Χάκμαν να στέκεται δίπλα και φυλάει το άψυχο σώμα της Αρακάουα
Ο Τζιν Χάκμαν και η σύζυγός του Μπέτσι Αρακάουα είχαν τρία σκυλιά - Δύο από αυτά εντοπίστηκαν ζωντανά, ενώ το τρίτο βρέθηκε νεκρό μέσα στο κλουβί του, από ασιτία και αφυδάτωση
Ο σκύλος του Τζιν Χάκμαν
Το συγκλονιστικό πορτραίτο 9χρονου διπλά ακρωτηριασμένου Παλαιστίνιου, το πρώτο βραβείο του World Press Photo 2025
«Ενα από τα δυσκολότερα πράγματα, είναι ότι όταν ο Μαχμούντ κατάλαβε ότι τα χέρια του έχουν ακρωτηριαστεί, η πρώτη φράση που της είπε ήταν: «Και πως θα σε αγκαλιάζω;»
Μαχμούντ Αζούρ