Κόσμος

Κομισιόν για πειρατεία στα ελληνικά πλοία: «Απαράδεκτη κατάσχεση – Εκφράσαμε την ανησυχία μας στο Ιράν»

Την έντονη ανησυχία της για την κατάσχεση των δύο ελληνικών πλοίων από το Ιράν στον Περσικό Κόλπο εξέφρασε η Κομισιόν.

Συγκεκριμένα για «απαράδεκτη κατάσχεση» των δύο ελληνικών πλοίων από το Ιράν κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο σημειώνοντας ότι η ΕΕ εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» της στις ιρανικές αρχές.

«Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία την απαράδεκτη κατάσχεση δύο ελληνικών πλοίων από το Ιράν στον Περσικό Κόλπο» αναφέρει ο κ. Στάνο.

«Θέσαμε αμέσως το ζήτημα της κατάσχεσης και εκφράσαμε την έντονη ανησυχία μας στις ιρανικές αρχές για αυτές τις πράξεις και ζητάμε ταχεία διευκρίνιση, επίλυση και αποκλιμάκωση», προσθέτει.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι «η ελευθερία της ναυσιπλοΐας και η ελεύθερη ροή του εμπορίου είναι βασικές αρχές που πρεσβεύει η ΕΕ».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η συγκινητική στιγμή που καλόγρια «σπάει» το πρωτόκολλο και στέκεται δίπλα στο φέρετρο του πάπα Φραγκίσκου
Ο χώρος αυτός παραδοσιακά προορίζεται για καρδιναλίους, επισκόπους και ιερείς, αλλά η 81χρονη είχε τη δυνατότητα να θρηνήσει εκεί λόγω της στενής φιλίας με τον εκλιπόντα ποντίφικα
Η καλόγρια, Genevieve Jeanningros
Ο Τραμπ επιτίθεται ξανά στο Χάρβαρντ: «Αντισημιτικό ίδρυμα» και «απειλή για τη δημοκρατία»
«Αυτό το μέρος είναι ένα προοδευτικό χάλι» και «δέχεται φοιτητές από ολόκληρο τον κόσμο που θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα μας», έγραψε για το Χάρβαρντ ο Τραμπ στην πλατφόρμα Truth Social
Ο Ντόναλντ Τραμπ