Κόσμος

Κομισιόν σε Ρωσία: Για να αρθούν οι κυρώσεις πρέπει να αποχωρήσουν τα στρατεύματά σας από την Ουκρανία

Τα περισσότερα από τα αιτήματα του Κρεμλίνου για εκεχειρία στη Μαύρη Θάλασσα αφορούν κυρώσεις της ΕΕ

Μετά τις ανακοινώσεις του Λευκού Οίκου για μια συμφωνία ανάμεσα σε Ρωσία κι Ουκρανία που αφορά κατάπαυση του πυρός στην Μαύρη Θάλασσα, η Κομισιόν έκανε γνωστή την θέση της και τους όρους που θέτει για να εξετάσει την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Μόσχα.

Η Ρωσία ανακοίνωσε χθες (25.03.2025) ότι οι ΗΠΑ συμφώνησαν να βοηθήσουν στην άρση σειράς δυτικών κυρώσεων και περιορισμών κατά εταιρειών τροφίμων, λιπασμάτων και ναυτιλίας ως προϋπόθεση για εκεχειρία στην Μαύρη Θάλασσα, με την Κομισιόν να απαντάει στην ρωσική πλευρά.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποστήριξε σήμερα (26.03.2025) ότι η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την Ουκρανία θα είναι ένας από τους κύριους όρους για την άρση ή την τροποποίηση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Μόσχας.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανανέωσαν τις δύο δέσμες των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας για άλλους έξι μήνες στα μέσα του Μαρτίου. Οποιεσδήποτε αλλαγές στις κυρώσεις απαιτούν ομοφωνία μεταξύ των 27 χωρών μελών.

«Ο τερματισμός της απρόκλητης και αναίτιας επίθεσης κατά της Ουκρανίας και η άνευ όρων αποχώρηση όλων των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από το σύνολο του εδάφους της Ουκρανίας θα είναι ένας από τους βασικούς όρους για την τροποποίηση ή την άρση των κυρώσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Διπλωμάτες δήλωσαν στο Reuters ότι τα περισσότερα από τα αιτήματα του Κρεμλίνου αφορούν κυρώσεις και περιορισμούς που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλει κατά της Μόσχας.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Δανία σηκώνει το γάντι και απαντά στις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς από τη Γροιλανδία - «Δεν απευθύνονται έτσι σε συμμάχους»
«Η Δανία δεν έκανε καλή δουλειά για τον λαό της Γροιλανδίας» είπε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Δανού πρωθυπουργού
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς στη Γροιλανδία
Απελπισία στα χαλάσματα μετά τον φονικό σεισμό στη Μιανμάρ - Σοκαριστικό βίντεο με μαίες που προσπαθούν να σώσουν νεογέννητα
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα» λέει 25χρονος που προσπάθησε να σώσει τη γιαγιά του και τους θείους του από γκρεμισμένο κτήριο - Η στιγμή που γυναίκα γεννά στον δρόμο
Σωστικά συνεργεία στα συντρίμμια κτιρίου στη Μπανγκόκ
Η στιγμή που τα νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στην Κίνα λόγω του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Συγκλονιστικό βίντεο
Οι κάτοικοι στη Γιουνάν της Κίνας, στα σύνορα με τη Μιανμάρ, έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν εξαιτίας του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ ξεχείλισαν το νερό της πισίνας σε ταράτσα κτιρίου
Νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στη Γιουνάν της Κίνας μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ