Site icon NewsIT
18:46 | 01.05.24

Κωνσταντινούπολη: Μάχες διαδηλωτών με την αστυνομία σε συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά – Πλαστικές σφαίρες και συλλήψεις

Κωνσταντινούπολη: Μάχες διαδηλωτών με την αστυνομία σε συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά – Πλαστικές σφαίρες και συλλήψεις

Protesters scuffle with riot police as they attempt to defy a ban and march on Taksim Square to celebrate May Day in Istanbul, Turkey May 1, 2024. REUTERS/Dilara Senkaya

Newsit Newsroom

Από σοβαρά επεισόδια σημαδεύτηκαν οι εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη.

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία στις συγκεντρώσεις που έγιναν για την Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη.

Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και λαστιχένιες σφαίρες για να διαλύσει τους διαδηλωτές που προσπαθούσαν να φτάσουν στην κεντρική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.  Παράλληλα έγιναν και πολλές συλλήψεις.

Να σημειωθεί ότι ο Ερντογάν είχε απαγορεύσει να γίνουν εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά στην πλατεία Ταξίμ.

 

 

Στις εντολές του δεν υπάκουσε ο ηγέτης του αντιπολιτευτικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκούρ Οζέλ και κάλεσε τον κόσμο σε συγκέντρωση στην πλατεία Ταξίμ με συνέπεια να ξεσπάσουν τα σοβαρά επεισόδια.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version