Site icon NewsIT
15:11 | 24.01.20

Κοροναϊός: Απίστευτες εικόνες από το εργοτάξιο μαμούθ στην Κίνα

Κοροναϊός: Απίστευτες εικόνες από το εργοτάξιο μαμούθ στην Κίνα
Newsit Newsroom

Κι όμως αυτό που βλέπετε είναι μπουλντόζες! Οι Κινέζοι θα καταρρίψουν το ρεκόρ επί SARS όταν έχτισαν νοσοκομείο σε 7 ημέρες! Φοβούνται αναταραχές από τα εκατομμύρια που έχουν μπει σε καραντίνα μέσα στις ίδιες τους τις πόλεις! Τριπλό μισθό θα πάρουν οι εργάτες που απασχολούνται στο εργοτάξιο - μαμούθ. Πάνω από 1.200 άνθρωποι με πυρετό επισκέφθηκαν νοσοκομεία της πόλης Σιαογκάν κοντά στην Γουχάν.

Αυτό που θα δείτε στην κυριολεξία δεν έχει ξαναγίνει. Από την Πέμπτη που ανακοινώθηκε ότι θα χτισθεί ένα νέο νοσοκομείο στην πόλη Γουχάν της Κίνας μόνο για όσους έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό – δηλαδή 24 ώρες πριν – οι μπουλντόζες έχουν ήδη πάρει μπρος. Στα πλάνα που έρχονται από την περιοχή οι μπουλντόζες είναι αμέτρητες και σκάβουν σε έναν χώρο 25.000 τετραγωνικών στο οποίο θα ανεγερθεί το νέο νοσοκομείο 1.000 κλινών. Σύμφωνα με πληροφορίες από ξένα δίκτυα οι εργάτες που απασχολούνται για την ανέγερση του νοσοκομείου, θα πάρουν τριπλό μισθό.

Μέσα σε 24 ώρες δηλαδή, βρέθηκε ο χώρος, μπήκαν τα συνεργεία και όπως θα δείτε και στο βίντεο τα φορτηγά που μεταφέρουν υλικά και εξοπλισμό ίσως και να είναι όσο όλος ο στόλος φορτηγών μιας χώρας. Το 2003 όταν είχε κάνει την εμφάνισή της μια άλλη επιδημία αυτή του SARS οι κινέζοι είχαν φτιάξει ένα νοσοκομείο σε 7 ημέρες.

Άρα αυτή την φορά καταρρίπτουν το δικό τους ρεκόρ. Το νέο νοσοκομείο θα είναι λειτουργικό στις 3 Φεβρουαρίου.

Δείτε τα εντυπωσιακά βίντεο

Πως είναι η κατάσταση μέχρι αυτή την ώρα με τον κοροναϊό στην Κίνα

Δεκατρείς πόλεις σε καραντίνα, πολλές δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι αποκλεισμένοι: η Κίνα καταφεύγει στα μεγάλα μέσα στην προσπάθειά της να περιορίσει την επιδημία του νέου κοροναϊού, όμως ακόμη και αυτά ενδέχεται να αποδειχθούν ανεπαρκή, προειδοποιούν οι ειδικοί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ μόνο στην πόλη Σιαογκάν επισκέφθηκαν τα νοσοκομεία πάνω από 1.200 άνθρωποι με πυρετό.

Την  Πέμπτη οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να απαγορεύσουν στα τρένα και τα αεροπλάνα να αναχωρούν από την Γουχάν, την πόλη που θεωρείται επίκεντρο της επιδημίας από την οποία έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 26 άνθρωποι και έχουν μολυνθεί περισσότεροι σχεδόν 900.

Click4More Ο κοροναϊος «γκρεμίζει» και το Σινικό Τείχος! Κλείνουν ιστορικά μνημεία στο Πεκίνο! 40 εκατ. Κινέζοι σε καραντίνα!

Τα λεωφορεία και τα πλοία που διασχίζουν τον Γιανγκτσέ, τον μεγαλύτερο ποταμό της Κίνας που διασχίζει και την Γουχάν, έχουν λάβει εντολή να αναστείλουν τα δρομολόγιά τους. Οι αυτοκινητόδρομοι έχουν κλείσει, ενώ έχει ανασταλεί και η λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς στην πόλη αυτή των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, όπως και σε εννέα γειτονικές της. Συνολικά, περισσότερα από 40 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται από τα άνευ προηγουμένου αυτά μέτρα. Σήμερα η κρατική τηλεόραση της Κίνας ανακοίνωσε ότι οι αρχές θα λάβουν ακόμη αυστηρότερα μέτρα για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού.

Για τον διευθυντή του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών Γκάο Φου «αν η Γουχάν είναι υπό έλεγχο, ενδέχεται να μην υπάρξουν νέα κρούσματα σε άλλες περιοχές της Κίνας»

Όμως τα έκτακτα αυτά μέτρα μάλλον ελήφθησαν πολύ αργά, προειδοποιούν οι ειδικοί. Η Γουχάν είναι ένα γεωγραφικό, εμπορικό και τουριστικό σταυροδρόμι, κάτι που ενδέχεται να διευκόλυνε την εξάπλωση του ιού, ο οποίος εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο και εξαπλώθηκε ως τις ΗΠΑ.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα

Μεγάλος αριθμός κατοίκων της πόλης την είχαν ήδη εγκαταλείψει καθώς πλησίαζε η περίοδος των διακοπών για το κινεζικό νέο έτος, περίοδος κατά την οποία εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν στο εσωτερικό ή το εξωτερικό. «Πιστεύω ότι έχουμε ξεπεράσει την περίοδο ελέγχου και πρόληψης», εκτιμά ο ειδικός επιδημιολόγος του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ Γκουάν Γι, ο οποίος μετέβη στην Ουχάν λίγο πριν η πόλη τεθεί σε καραντίνα. «Πολλοί άνθρωποι είχαν ήδη φύγει για το κινεζικό νέο έτος», εξηγεί. Όμως σε κάποιες περιπτώσεις τα συμπτώματα από τη μόλυνση (πυρετός, επίμονος βήχας, αναπνευστικά προβλήματα) αργούν να εμφανιστούν καθώς χρειάζεται χρόνο για να εκκολαφθεί ο ιός.

Χρήματα και διασυνδέσεις για να διαφύγουν

Παρά την ανάπτυξη των δυνάμεων ασφαλείας, κάποιοι φοβούνται κενά στην περιπολία της πόλης και των περιχώρων της. «Οι άνθρωποι που έχουν χρήματα και διασυνδέσεις θέλησαν να φύγουν και σίγουρα τα κατάφεραν», υπογραμμίζει ο Ζι Γιανγκ αναλυτής του S. Rajaratnam School of International Studies της Σιγκαπούρης.

Πρακτικά μόνο μερικές χώρες, και κυρίως οι ΗΠΑ, είναι σε θέση να επιβάλουν τέτοια μέτρα τόσο γρήγορα σε τόσο μεγάλη κλίμακα, εκτιμά ο Άνταμ Κάμραντ- Σκοτ καθηγητής του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ και ειδικός στην υγειονομική ασφάλεια.
Το κομμουνιστικό καθεστώς μπορεί να βασίζεται στον στενό έλεγχο των πολιτών και σε έναν ιδιαίτερα αποτελεσματικό μηχανισμό ασφαλείας. Όμως αν τα μέτρα χρειαστεί να παραταθούν, αυτό ίσως «αυξήσει τα επίπεδα δυσαρέσκειας και οργής» μεταξύ των πολιτών, προειδοποιεί ο ίδιος.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version