Κόσμος

Κοροναϊός: Οι ΗΠΑ ζητούν από το Πεκίνο μεγαλύτερη συνεργασία και διαφάνεια

Ο κοροναϊός καλπάζει με τις ΗΠΑ να ζητούν από το Πεκίνο "μεγαλύτερη συνεργασία και διαφάνεια" στη διαχείριση του φονικού ιού. Η Κίνα δεν δέχεται βοήθεια από Αμερικανοί επιστήμονες.

Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ Άλεξ Αζάρ ζήτησε σήμερα από την κινεζική κυβέρνηση μεγαλύτερη διαφάνεια στη διαχείριση της επιδημίας του νέου κοροναϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους στην Κίνα.

«Λέμε στην Κίνα ότι η μεγαλύτερη συνεργασία και διαφάνεια είναι τα σημαντικότερα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για μια αποτελεσματικότερη απάντηση», δήλωσε ο Άλεζ Αζάρ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το Πεκίνο δεν έχει ακόμη δεχθεί να μεταβούν στην Κίνα ομάδες Αμερικανών ειδικών, μια πρόταση που διατυπώθηκε για πρώτη φορά την 6η Ιανουαρίου.

«Επανέλαβα αυτήν την πρόταση όταν συνομίλησα με τον Κινέζο υπουργό Υγείας τη Δευτέρα και αυτή η πρόταση επαναδιατυπώθηκε και σήμερα μέσω της διεύθυνσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στο Πεκίνο». εξήγησε ο Άζαρ.

Πριν από τέσσερις ημέρες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε εξάρει σε ένα tweet τη «διαφάνεια» της Κίνας, κατόπιν επιβεβαίωσε χθες, Δευτέρα, ότι η κυβέρνησή του «βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με την Κίνα».

Πέντε κρούσματα του κοροναϊού έχουν ήδη καταγραφεί στις ΗΠΑ.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ποια είναι η επικεφαλής του ADF, Άλις Βάιντελ - Ο ναζιστής παππούς, ο γάμος με γυναίκα από τη Σρι Λάνκα και η woke ατζέντα
Το οξύμωρο είναι ότι η Βάιντελ ηγείται ενός ξενοφοβικού κόμματος το οποίο είναι υπέρ της παραδοσιακής οικογένειας κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και κατά της συμπερίληψης
Η Άλις Βάιντελ, επικεφαλής του εθνικιστικού, αντιμεταναστευτικού κόμματος AfD