Site icon NewsIT

Κορονοϊός: 18 οι νεκροί από την κατάρρευση του ξενοδοχείου! Αγνοούνται ακόμα 12 (pics)

10.03.2020 | 08:25

Τους 18 έφτασαν οι νεκροί στην επαρχία Φουτζιάν της ανατολικής Κίνας από την κατάρρευση ξενοδοχείου το Σάββατο (07.03.2020), το οποίο φιλοξενούσε ασθενείς του κορονοϊού.

Συνολικά 59 άνθρωποι είχαν ανασυρθεί από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου, στην περιοχή Λιτσένγκ της πόλης Κουανγκτζού, ως τις 06:50 σήμερα [τοπική ώρα]. Εξ αυτών, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος των 18, κατά τις αρχές.

Όταν κατέρρευσε το ξενοδοχείο, όπου τελούσαν σε απομόνωση άνθρωποι που εκφράζονταν φόβοι ότι είχαν μολυνθεί από τον κοροναϊό, παγιδεύτηκαν 71 άνθρωποι. Σωστικά συνεργεία αναζητούν τους υπόλοιπους 12, που χαρακτηρίζονται αγνοούμενοι.

click4more: Κορονοϊός: Έρχονται μέτρα στήριξης της οικονομίας! Τι θα περιλαμβάνουν

Το βράδυ χθες Δευτέρα διασώθηκαν ένα αγόρι 10 ετών και η μητέρα του, 52 ώρες μετά την κατάρρευση του κτιρίου και την παγίδευσή τους στα συντρίμμια.

Η οικοδόμηση του κτιρίου είχε αρχίσει το 2013. Μετατράπηκε σε ξενοδοχείο 66 δωματίων το 2018.

19 νέοι θάνατοι από τον ιό

Επίσης το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 19 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης και 19 θανάτους στην Κίνα ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα.

Κατά την Εθνική Επιτροπή Υγείας, οι θάνατοι καταγράφηκαν όλοι στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης, πιο συγκεκριμένα στην πρωτεύουσά της, την μεγαλούπολη Ουχάν, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο SARS-CoV-2 τον Δεκέμβριο.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν δύο κρούσματα ταξιδιωτών που έφθασαν στην ηπειρωτική Κίνα από το εξωτερικό έχοντας μολυνθεί· των σύνολο των ασθενών αυτής της ομάδας αυξήθηκε σε 69. Από τα χθεσινά δύο νέα «εισαγόμενα» κρούσματα, το ένα καταγράφηκε στο Πεκίνο και το δεύτερο στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, δεν αναφέρθηκε κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης σε άλλη επαρχία της Κίνας, πλην της Χουμπέι.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες ήταν εξάλλου σημαντικά μειωμένος από αυτόν της Κυριακής (40).

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μέχρι σήμερα ανήλθε σε 80.754 στην ηπειρωτική Κίνα.

Ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας της ασθένειας COVID-19 ανήλθε σε 3.136 ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version