Η COVID-19 κάνει και πάλι αισθητή την ισχυρή παρουσία της στην καθημερινότητά μας, καθώς οι χώρες της Ευρώπης καταγράφουν νέο ρεκόρ κρουσμάτων, με τις αναφορές του πρακτορείου Bloomberg να εστιάζουν σε Ελλάδα και Γερμανία.
Συγκεκριμένα, για την Ελλάδα, το Bloomberg επικεντρώνεται στα απανωτά ρεκόρ που σημειώθηκαν στα ημερήσια κρούσματα COVID-19 μέσα σε έξι ημέρες, τα οποία έφεραν και νέους περιορισμούς που αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους.
Το Bloomberg κάνει αναφορά στην Ελλάδα και στα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα Σάββατο (06.11.2021), σημειώνοντας πως τα σούπερ μάρκετ και οι εκκλησίες εξαιρούνται από αυτά, κάτι που έφερε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τον χειρισμό της πανδημίας.
Ανησυχούν οι αρχές – Φόβοι στον ΠΟΥ για την πανδημία
Από τη μεριά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον την έκρηξη κρουσμάτων σε όλη την Ευρώπη, με τον περιφερειακό διευθυντή, Χανς Κλούγκε, να αναφέρει ότι αποτελεί «σοβαρή ανησυχία» διότι η περιοχή γίνεται ξανά το «επίκεντρο» της υγειονομικής κρίσης.
«Σήμερα, κάθε χώρα στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία αντιμετωπίζει μια πραγματική απειλή επανεμφάνισης του Covid-19», τόνισε ο Χανς Κλούγκε.
Και δεν έχει άδικο, αφού στη Γερμανία καταγράφηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων, με 37.120 μολύνσεις σε ένα εικοσιτετράωρο. Παράλληλα, περίπου 16 εκατομμύρια είναι οι ανεμβολίαστοι πολίτες στη χώρα, αν και οι αρχές προσπαθούν να αφοσιωθούν στο να πείσουν τους κατοίκους να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση. «Η τρίτη δόση πρέπει να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση», τόνισε ο Γενς Σπαν.
Την ίδια ώρα, η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε το αντιικό χάπι της Merck για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, με την κυβέρνηση να ζητάει «εγρήγορση» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προχωρώντας και στο μεγαλύτερο πρόγραμμα εμβολιασμού που έγινε ποτέ, κατά της γρίπης.
Τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται τόσο στη Γαλλία, όσο και στην Ιταλία, με τη γείτονα χώρα να βλέπει τους αριθμούς να ανεβαίνουν μετά και τις διαμαρτυρίες αντιεμβολιαστών, ωθώντας την κυβέρνηση να ανανεώσει την καμπάνια της υπέρ του εμβολιασμού.
Σε Δανία, Ουγγαρία και Τσεχία, καταγράφονται μερικοί από τους ταχύτερους ρυθμούς αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, παρά το γεγονός ότι κάποιες από αυτές τις χώρες έχουν εμβολιασμένους πολίτες σε ποσοστό πάνω από 75%.