Site icon NewsIT

Κορονοϊός: Ανελέητος παίρνει ψυχές και σπέρνει τρόμο στα τέσσερα σημεία του πλανήτη

13.03.2020 | 09:01
Κορονοϊός: Ανελέητος παίρνει ψυχές και σπέρνει τρόμο στα τέσσερα σημεία του πλανήτη

Κορονοϊός χωρίς έλεος! Αυξάνονται και πληθύνονται τα θύματα της πανδημίας παγκοσμίως από την “γενέτειρά” του την Κίνα μέχρι την Σαουδική Αραβία και την Γκάνα. Ας κάνουμε πάλι την καθημερινή “περιήγηση” ανά τον πλανήτη με στοιχεία που ανακοινώνουν κυβερνήσεις.

Κορονοϊός – Κίνα

Μονοψήφιο αριθμό νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό – οκτώ περιπτώσεις – κατέγραψε ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (12.03.2020) στην ηπειρωτική Κίνα η Εθνική Επιτροπή Υγείας, αριθμό μειωμένο από τα 15 κρούσματα που εντοπίζονταν μία ημέρα νωρίτερα (11.03.2020).

Το σύνολο των ανθρώπων που έχει επιβεβαιωθεί πως έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 ανήλθε έτσι σε 80.813 ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (12.03.2020).

Ο απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας της ασθένειας COVID-19 ανήλθε σε 3.176, αυξημένος κατά επτά από την προηγουμένη. Στην πόλη Γουχάν, εστία της επιδημίας, καταγράφηκαν όλοι οι νέοι θάνατοι. Από την άλλη, 1.318 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν και τους δόθηκε εξιτήριο, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας. Συνολικά, 64.111 ασθενείς είχαν αποθεραπευτεί ως χθες (12.03.2020).

Κορονοϊός – Γκάνα

Τα δύο πρώτα κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Γκάνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για πρόσωπα που επέστρεψαν αντιστοίχως από τη Νορβηγία και την Τουρκία, βρίσκονται “σε σταθερή κατάσταση” , έχουν τεθεί σε “απομόνωση” και όλα είναι “υπό έλεγχο”.

Βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία εντοπισμού των επαφών τους, κατά την ίδια πηγή. Η Γκαμπόν και η Γκάνα έγιναν κατά σειρά η ένατη και η δέκατη χώρα της υποσαχάριας Αφρικής όπου ανακοινώθηκε πως επιβεβαιώθηκαν κρούσματα του SARS-CoV-2.

Κορονοϊός: Νιγηρία, Σενεγάλη, Τόγκο, Ακτή Ελεφαντοστού, Μπουρκίνα Φάσο

Κρούσματα του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19 καταμετρώνται πλέον σε πολλά από τα κράτη της δυτικής Αφρικής: ειδικά στη Νιγηρία, στη Σενεγάλη, στο Τόγκο, στην Ακτή Ελεφαντοστού και στην Μπουρκίνα Φάσο.

Ο Γκανέζος πρόεδρος Νάνα Ακούφο – Αντό παρουσίασε την Τετάρτη (11.03.2020) το σχέδιο της κυβέρνησής του, κόστους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, με σκοπό η χώρα να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Προβλέπεται κυρίως η απόκτηση υγειονομικού “εξοπλισμού”, η “προετοιμασία των υποδομών” και “η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης”. Απαγορεύθηκε σε όλους τους Γκανέζους δημόσιους λειτουργούς να ταξιδεύουν στο εξωτερικό μέχρι νεοτέρας.

Κορονοϊός – Σαουδική Αραβία

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαίωσαν 17 νέα κρούσματα του κορονοϊού, 11 από τα οποία είναι Αιγύπτιοι υπήκοοι, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στο βασίλειο ανέρχεται πλέον σε 62, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Κορονοϊός – Νότια Κορέα

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας κατέγραψαν περισσότερες περιπτώσεις ασθενών οι οποίοι ανάρρωσαν απ’ ό,τι νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού την Παρασκευή (13.03.2020), για πρώτη φορά αφότου ξέσπασε η επιδημία στη χώρα τον Ιανουάριο, γεγονός που μοιάζει να επιβεβαιώνει τις ελπίδες πως η εξάπλωση του ιού SARS-CoV-2, που προκαλεί την ασθένεια COVID-19, επιβραδύνεται στη μεγαλύτερη εστία της Ασίας πέραν της ηπειρωτικής Κίνας.

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) εντόπισαν 110 νέα κρούσματα, ανακοίνωσαν σήμερα, από 114 μία ημέρα νωρίτερα, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ανέρχεται σε 7.979.

Από την άλλη, 177 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου είχαν εισαχθεί.

Είναι η πρώτη φορά που ο αριθμός των ανθρώπων που αποθεραπεύτηκαν ξεπερνά αυτόν που μολύνθηκαν στη Νότια Κορέα αφότου επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα, την 20ή Ιανουαρίου.

Ωστόσο αξιωματούχοι στην τέταρτη μεγαλύτερη ασιατική οικονομία καλούν να συνεχιστεί η επαγρύπνηση, καθώς αποκαλύπτονται νέες εστίες μόλυνσης, όπως ένα call centre σε πολυσύχναστη περιοχή της Σεούλ και μια κυβερνητική υπηρεσία στη Σετζόνγκ.

Ως χθες Πέμπτη (12.03.2020), οι θάνατοι στη χώρα εξαιτίας της επιδημίας ανέρχονταν σε 67.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version