Κόσμος

Κορονοϊός – Δανία: Κλείνει μερικώς το κοινοβούλιο λόγω αύξησης κρουσμάτων

Το κοινοβούλιο της Δανίας θα είναι μερικώς κλειστό για ένα μήνα εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων του κορονοϊού. Η σκανδιναβική χώρα μέχρι στιγμής έχει καταγράψει 183.801 κρούσματα κορονοϊού και 1.623 θανάτους, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ritzau, που επικαλείται τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Χένρικ Νταμ Κρίστενσεν, στο διάστημα αυτό δεν θα πραγματοποιηθούν κάποιες από τις λειτουργίες του κοινοβουλίου, περιλαμβανομένων των συνεδριάσεων για τη συζήτηση πολλών νέων νόμων.

Την περασμένη εβδομάδα η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρέντερικσεν ανακοίνωσε την επιβολή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της εξάπλωσης του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με τα νέα αυτά μέτρα, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις περισσοτέρων από πέντε προσώπων και αυξάνεται η κοινωνική απόσταση στα δύο μέτρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ποινή φυλάκισης 10 εβδομάδων σε Βρετανό βουλευτή των Εργατικών - Είχε γρονθοκοπήσει άγρια έναν ψηφοφόρο
Ο Μάικ Έιμσμπέρι μπορεί να απομακρυνθεί από το αξίωμά του εάν επαρκής αριθμός ψηφοφόρων της εκλογικής του περιφέρειας υπογράψει αίτημα για διεξαγωγή νέων εκλογών για την κοινοβουλευτική έδρα
Ο Βρετανός βουλευτής Mike Amesbury