Τετάρτη, 31 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Κορονοϊός: Έτοιμο εμβόλιο μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει η Κίνα

εμβόλιο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το εμβόλιο που ετοιμάζει η Κίνα για να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό και σύμφωνα με την Daily Mail θα είναι έτοιμο μέχρι τα Χριστούγεννα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα θα κοστίζει γύρω στα 110 ευρώ και θα γίνεται σε δύο δόσεις. Η κρατική κινεζική φαρμακευτική εταιρεία Sinopharm υποστηρίζει ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα μπορούσε να είναι έτοιμο μέχρι τα Χριστούγεννα, όταν θα ολοκληρωθούν οι δοκιμές του τελευταίου σταδίου. Μάλιστα, μερικοί Κινέζοι αξιωματούχοι εξέφρασαν φόβους ότι το εμβόλιο μπορεί να καθυστερήσει επειδή στην Κίνα υπάρχει έλλειψη νέων κρουσμάτων, γεγονός που δυσκολεύει τις δοκιμές.

Η Daily Mail αναφέρει στο δημοσίευμα πως οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα το τρίτο και τελευταίο στάδιό τους το οποίο όπως τονίζουν οι ειδικοί είναι το σημαντικότερο είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί σε 15.000 εθελοντές από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι κατασκευαστές του εμβολίου λένε ότι θα είναι να θέση να παρασκευάσουν 220 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου ετησίως, όμως οι αρχικές δοκιμές έδειξαν ότι οι άνθρωποι μπορεί να χρειάζονται δύο ή ακόμα και τρεις δόσεις για να είναι αποτελεσματικό το εμβόλιο.

Οι πρώτες ενδείξεις τονίζουν ότι το πειραματικό εμβόλιο φαίνεται να είναι ασφαλές και έχει αποδεχτεί από το πρώτο και το δεύτερο στάδιο ότι προκαλεί αντισώματα στους εθελοντές. Ολα βέβαια θα κριθούν στην τρίτη φάση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις