Σάββατο, 26 Οκτ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός: Έχασαν την… μπάλα στην Ιταλία – Έκαναν λάθος στην καταμέτρηση των νεκρών

Κορονοϊός: Έχασαν την… μπάλα στην Ιταλία – Έκαναν λάθος στην καταμέτρηση των νεκρών

Θάλασσα τα έκαναν στην Ιταλία, αφού έδωσαν λάθος αριθμό για τα σημερινά θύματα του κορονοϊού.

Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν πριν από λίγο ότι στην πραγματικότητα οι θάνατοι ασθενών του κορονοϊού, το τελευταίο εικοσιτετράωρο δεν παρουσιάζουν αύξηση αλλά σημαντική μείωση.

Ο νέος αυτός απολογισμός οφείλεται στο ότι, όπως έγινε σαφές, στο σύνολο του σημερινού απολογισμού, προστέθηκαν στον αριθμό των νεκρών των τελευταίων είκοσι τεσσάρων ωρών και στοιχεία που αφορούν ασθενείς οι οποίοι έχασαν την ζωή τους, στο σπίτι, τον Απρίλιο, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας. Συγκεκριμένα είχαν ανακοινώνει 474 νέους θανάτους σε μια μέρα.

Κατά συνέπεια, οι νεκροί της σημερινής ημέρας είναι 192 και οι θάνατοι του Απριλίου οι οποίοι καταγράφηκαν επίσημα μόνον σήμερα, 282.

Η πτώση της κατανάλωσης φέτος στην Ιταλία θα αγγίξει τα 84 δισ. ευρώ,

Ιδιαίτερα αρνητικές είναι οι προβλέψεις της εμπορικής ένωσης Confcommercio για τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην Ιταλία. Σύμφωνα με έρευνά της, η κατανάλωση φέτος θα μειωθεί κατά 84 δισεκατομμύρια ευρώ, με πτώση 8% σε σχέση με το 2019.

Η Confcommercio προβλέπει ότι «μόνον από τον Οκτώβριο και πέρα η χώρα θα μπορέσει να επιστρέψει στη γνωστή της καθημερινότητα, και σε ό,τι αφορά τον τομέα του εμπορίου». Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, τα τρία τέταρτα της οικονομικής απώλειας συγκεντρώνεται στους τομείς της ένδυσης και υποδημάτων, των αυτοκινήτων, του πολιτισμού, των εστιατορίων, καφέ μπαρ και τουρισμού.

Για τα ξενοδοχεία, ειδικότερα, φέτος προβλέπεται μείωση των κερδών της τάξης του 48,5%, ενώ για τα καφέ και τα εστιατόρια του 33,3%.

Η εμπορική ένωση Unimpresa, παράλληλα, προβλέπει ότι «η επιστροφή στην καθημερινότητα, στην Ιταλία θα ακολουθήσει αργούς ρυθμούς και ότι τον Ιούνιο, το ένα τρίτο των καταστημάτων δεν θα έχει, ακόμη, ανεβάσει ρολά».

Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι αν δεν «παγώσουν» οι πάγιες δαπάνες (όπως το ενοίκιο, οι διάφοροι λογαριασμοί, ο φόρος απορριμμάτων και εκείνος για τη χρήση δημόσιου χώρου) πολλοί έμποροί δεν θα είναι σε θέση να ξανανοίξουν.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις