Κόσμος

Κορονοϊός: Η Μόσχα κλείνει τα σύνορα για τους Ιταλούς και όσους έρχονται από Ιταλία

Σκληραίνει τα μέτρα για τον κορονοϊό η Ρωσία με κλείνοντας ουσιαστικά τα σύνορα για τους Ιταλούς.

Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε σε σχέση με την διάδοση του νέου κορονοϊού να αναστείλει προσωρινά της είσοδο στην χώρα Ιταλών πολιτών και ξένων πολιτών που φθάνουν στην χώρα από την Ιταλία, εκτός των πολιτών των χωρών της Ευρωασιατικής Οικονομικής Ένωσης.

Στην απόφαση της η ρωσική κυβέρνηση, αναφέρει, ότι στους στόχους της είναι «η εγγύηση της ασφάλειας του κράτους, η προστασία της υγείας των πολιτών και η μη εξάπλωση του νέου κορονοϊού Covid-19 στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας» και αναθέτει στην FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας-σ.σ.), από τα μεσάνυχτα της 13ης Μαρτίου του 2020 να αναστείλει προσωρινά την είσοδο δια μέσου των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας πολιτών της Ιταλικής Δημοκρατίας που φθάνουν στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας για λόγους εκπαιδευτικούς, εργασιακούς, όπως επίσης ιδιωτικούς, τουριστικούς και διαμετακομιστικούς».

Επίσης αναστέλλεται προσωρινά η είσοδος στην χώρα και ξένων πολιτών όπως και πολιτών άνευ ιθαγένειας που φθάνουν από την Ιταλία. Παράλληλα στην απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης, επισημαίνεται, ότι το μέτρο αυτό δεν αφορά του πολίτες χωρών μελών της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, τα πληρώματα των αεροσκαφών, τα μέλη επίσημων αντιπροσωπειών και προσώπων που έχουν άδεια παραμονής στην Ρωσική Ομοσπονδία.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αθώα και άοπλα τα θύματα των εκτελέσεων στη Συρία - Στους 1.500 οι νεκροί, συνεχίζονται οι σφαγές με «συνοπτικές διαδικασίες»
Ανάμεσα στα θύματα, εκατοντάδες παιδιά, γυναίκες και Χριστιανοί. «Θα λογοδοτήσουν όσοι ευθύνονται για την αιματοχυσία αμάχων», υποσχέθηκε ο Άχμαντ αλ Σάρα
Στρατιώτες στη Συρία
Τριήμερο εθνικό πένθος στην Αργεντινή για τους 16 νεκρούς από τις πλημμύρες – Αγνοούνται 100 κάτοικοι, χιλιάδες οι εκτοπισμένοι
Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι ηλικιωμένοι. Αδιάκοπες οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των αγνοούμενων και ειδικά των δυο μικρών αδελφών που παρασύρθηκαν από τα νερά
Κάτω από το νερό τα οχήματα στην Μπαΐα Μπλάνκα