Ασθενείς που πέθαναν από τον κορονοϊό ή που μπήκαν στην εντατική με τον Covid-19 βρέθηκε ότιείχαν μεγάλη έλλειψη σε μια βιταμίνη που υπάρχει στο σπανάκι, στα αυγά και σε σκληρά τυριά. Αυτό το εύρημα αυξάνει τις ελπίδες σύμφωνα με τον Guardian η αλλαγή στην διατροφή να βοηθήσει στην καταπολέμηση του κορονοϊού.
Οι ερευνητές στο νοσοκομείο Canisius Wilhelmina της Ολλανδίας βρήκαν ότι η έλλειψη βιταμίνης Κ έχει σχέση με την επιδείνωση της κατάστασης ασθενών με κορονοϊό.
Και πως συνδέονται όλα αυτά; Ο Covid-19 προκαλεί θρόμβους στο αίμα. Η βιταμίνη Κ που λαμβάνεται μέσω της τροφής και απορροφάται στο γαστρεντερικό σύστημα είναι το κλειδί για την παραγωγή των πρωτεϊνών που ρυθμίζουν την δημιουργία θρόμων και προστατεύουν από ασθένειες των πνευμόνων.
Οι ολλανδοί τώρα αναζητούν χρηματοδότες για να προχωρήσουν σε κλινικές έρευνες.