Μπορεί στον παγκόσμιο χάρτη εξάπλωσης του κορονοϊού η Ινδία να καταλαμβάνει την 24η θέση, ωστόσο η χώρα με 1,3 δισ πληθυσμό φαίνεται πως με το απόλυτο lockdown που έχει εφαρμόσει να κερδίζει τον κορονοϊό.
Μέχρι σήμερα η πιο φτωχή και πιο πυκνοκατοικημένη από την Κίνα χώρα έχει αποφύγει τις σοβαρές επιπτώσεις από την επιδημία του φονικού ιού και αυτό φαίνεται στους αριθμούς των θανάτων και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν σημειωθεί. Έτσι στη δεύτερη πιο πολυπληθή χώρα του κόσμου οι θάνατοι από covid-19 είναι 227 και τα κρούσματα 6.725.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αυτό επιβεβαιώνει στο newsit.gr και ο πιο διάσημος Έλληνας hair stylist του Bollywood Γαβριήλ Γεωργίου, ο οποίος ζει μόνιμα στην περιοχή Μπάντρα Γουέστ στην μεγαλύτερη πόλη της Ινδίας την Βομβάη. Τον Έλληνα κομμωτή εμπιστεύονται αγαπημένες σταρ της Ινδίας, αρχής γενομένης από την καλλονή Ντεπίκα Παντουκόνε και την παγκοσμίως αναγνωρισμένη σταρ Φρίντα Πίντο, ενώ κατά την παραμονή του στο Hollywood είχε συνεργασίες με Φάρα Φόσετ, Τζένιφερ Λόπεζ, Τζέσικα Άλμπα που έχουν αφήσει εποχή.
«Ζούμε κάτω από ένα αυστηρό lockdown, καθώς τα πάντα είναι κλειστά. Επιτρέπεται μόνο σούπερ μάρκετ και φαρμακείο. Ακόμα και delivery αν παραγγείλεις στο αφήνουν στην πόρτα σου και φεύγουν. Εξαρτάται βέβαια και από την περιοχή που μένεις. Υπάρχει αστυνόμευση, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα αυστηρή, ενώ έχουν γίνει γνωστά και περιστατικά όπου χρησιμοποιήθηκε βία, προκειμένου να συμμορφώσουν τον κόσμο», εξηγεί ο Έλληνας κομμωτής.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Και προσθέτει: «Αν σε δει κάποιος αστυνομικός στο δρόμο σου κάνει παρατήρηση αν δεν φόρας την μάσκα σου, ειδικά από χθες που βγήκε νόμος που σε υποχρεώνει να την φοράς από την ώρα που βγαίνεις μέχρι και που μπαίνεις στο σπίτι σου».
Όπως αναφέρει ο Γαβριήλ Γεωργίου η κατάσταση στη χώρα μετά τα καθολικά μέτρα απαγόρευσης είναι πρωτόγνωρη και ειδικά στην Βομβάη που είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στην Ινδία και η τέταρτη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στον κόσμο.
«Εγώ μένω στην περιοχή Μπάντρα Γουέστ στην Βομβάη, όπου η πόλη είναι στην κυριολεξία νεκρή. Θεωρώ ότι αν και υπήρχε αρχικά, εξαιτίας του 1,3 δισ. πληθυσμού, ιδιαίτερος προβληματισμός σχετικά με τους φόβους εξάπλωσης του κορονοϊού, ωστόσο μέχρι στιγμής φαίνεται πως με το απόλυτο locokdown οι Ινδοί έχουν κερδίσει το στοίχημα. Δεν υπήρχε ποτέ τόση ηρεμία, τόσο καθαρή ατμόσφαιρα, έχει σταματήσει η ηχορύπανση, η βρώμα, η πολυκοσμία είναι λες και ζούμε σε μια άλλη Ινδία. Είμαστε μέσα τουλάχιστον 20 ημέρες και η αρχική πρόβλεψη ήθελε την αναστολή των μέτρων μέχρι τις 14 Απριλίου, όμως θα συνεχιστεί μέχρι τέλος του μήνα προς το παρόν. Έχω να δουλέψω από τις 15 Μαρτίου».
Μέχρι και λουκέτο στις κινηματογραφικές παραγωγές του Bollywood έβαλε ο κορονοϊός
«Έχουν σταματήσει τα πάντα μέχρι και οι κινηματογραφικές παραγωγές, τα μεταφορικά μέσα όλα. Από τις πρώτες μέρες έκλεισαν όλα τα φοιτητικά κέντα, τα γυμναστήρια, τα εστιατόρια και όλες οι αγορές, ενώ μια εβδομάδα μετά έκλεισαν και όλα τα πάρκα. Αυτό περιόρισε πάρα πολύ τον κόσμο και γενικότερα την εξάπλωση του ιού. Υπάρχουν παντού αφίσες και πινακίδες, όπως και κάθε λογής ενημέρωση, πάνω στον ιό. Ενώ θα μπορούσε ο ιός να εξελιχθεί ραγδαία και με αρνητικά αποτελέσματα στη χώρα και ειδικά στις πιο χαμηλού κοινωνικού επιπέδου περιοχές, όμως ακόμα και εκεί φαίνεται πως κατάφεραν να περιορίσουν τον κόσμο. Βέβαια εκεί υπάρχει και μεγαλύτερη αστυνόμευση», αναφέρει ο γνωστός hairstylist.
Και συνεχίζει: «Μόνο ο πληθυσμός των μουσουλμάνων δημιουργεί κάποια προβλήματα, καθώς δεν λαμβάνει τις οδηγίες στα σοβαρά και ειδικά στους τόπους λατρείας τους, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει διάφορα με την αστυνομία. Αν σε κάποιο κτίριο βρεθεί επιβεβαιωμένο κρούσμα το κλείνουν, οι πάντες εξακολουθούν να παραμένουν σε αυστηρή καραντίνα, ενώ φτάνουν στο σημείο μέχρι και να περιορίσουν τον δρόμο σ’ εκείνο το σημείο».
Ο διάσημος κομμωτής στις αρχές της περασμένης δεκαετίας είχε καταφέρει ύστερα από σκληρή δουλειά να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στο Χόλιγουντ, ενώ τώρα στο Bollywood του στρώνουν κόκκινο χαλί! Αυτή την περίοδο μάλιστα όπως αναφέρει ζει σε καθεστώς απόλυτης καραντίνας, ενώ έχει βρει τρόπους να περνά δημιουργικά την μέρα του.
«Μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω πράγματα που δεν έκανα εξαιτίας των πολλών επαγγελματικών μου υποχρεώσεων. Ασχολούμαι με project που είχα αφήσει στη μέση και γενικότερα με τον εαυτό μου, διαβάζω, μαγειρεύω δεν παραπονιέμαι. Είναι μια περίοδος που καλούμαστε να την δούμε θετικά. Στέφτηκα να έρθω στην Ελλάδα όχι επειδή φοβήθηκα το τι μπορεί να συμβεί εδώ με τον ιό, απλά για να είμαι κοντά στην οικογένεια μου και τους φίλους όπως δεν πρόλαβα».