Site icon NewsIT

Κορονοϊός: Μεγάλη αύξηση των νεκρών στη Γαλλία, 263 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

11.05.2020 | 21:52
Κορονοϊός: Μεγάλη αύξηση των νεκρών στη Γαλλία, 263 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

A resident walks with a walking stick at the Emile Gerard retirement home (EHPAD - Housing Establishment for Dependant Elderly People) in Livry-Gargan, near Paris, as the spread of the coronavirus disease (COVID-19) continues in France, April 22, 2020. Picture taken April 22, 2020. REUTERS/Benoit Tessier

Ο κορονοϊός δεν αστειεύεται και παραμένει πάντα εδώ και επικίνδυνος και στη Γαλλία προκάλεσε τον θάνατο 263 ανθρώπων το τελευταίο 24ωρο.

Μετά από ημέρες πτώσης των θανάτων στη Γαλλία σήμερα είχαμε έκρηξη και σαν ποσοστό πρόκειται για μια αύξηση 1%, η μεγαλύτερη εδώ και πέντε ημέρες, αν και στα στοιχεία τείνουν να καταγράφουν άνοδο μετά το Σαββατοκύριακα.

Από την 1η Μαρτίου έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 26.643 θάνατοι, σύμφωνα με τη γενική διεύθυνση Υγείας (DGS) στη Γαλλία και αυτός αποτελεί τον πέμπτο κατά σειρά υψηλότερο απολογισμό έπειτα από εκείνους των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών συνεχίζει να μειώνεται με 64 λιγότερους ασθενείς στις ΜΕΘ με το σύνολο στους 2.712 έναντι περισσότερων από 7.000 στις αρχές Απριλίου, στην κορύφωση της επιδημίας.

Χθες, η DGS ανακοίνωσε 70 θανάτους σε διάστημα 24 ωρών (80 το Σάββατο), τον μικρότερο απολογισμό από την έναρξη της καραντίνας την 17η Μαρτίου.

Οι Γάλλοι άρχισαν να γεύονται την ελευθερία σήμερα, πρώτη μέρα της χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, όμως η DGS υπενθυμίζει τη σημασία να τηρούνται «όλα τα μέτρα προστασίας, μεταξύ αυτών η χρήση της μάσκας στους χώρους με πολύ κόσμο» υπογραμμίζοντας ότι «η επιδημία παραμένει ενεργή και εξελισσόμενη».

Διαβεβαίωσε επίσης ότι «δυνατότητες διεξαγωγής ιολογικών τεστ για την ανίχνευση του ιού (…) υπάρχουν σε όλην την επικράτεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version