“Ψαλιδίζεται” η εμπιστοσύνη των Βρετανών στους ειδησεογραφικούς οργανισμούς εν μέσω πανδημίας, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Reuters για την Μελέτη της Δημοσιογραφίας.
Ειδικότερα, λιγότεροι από τους μισούς Βρετανούς εμπιστεύονται τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς ως πηγή πληροφόρησης για τον κορονοϊό. Tο επίπεδο εμπιστοσύνης μειώθηκε στη διάρκεια της πανδημίας και περίπου 8 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία κινδυνεύουν σήμερα να είναι λιγότερο ενημερωμένοι, να είναι ανενημέρωτοι ή παραπληροφορημένοι σχετικά με τη νόσο τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει μάχη για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, ανέφερε σε έκθεσή του το Ινστιτούτο Reuters για την Μελέτη της Δημοσιογραφίας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
“Η σημαντική αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που είναι ευάλωτοι απέναντι στην παραπληροφόρηση σημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι λιγότερο εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει την κρίση της παραπληροφόρησης στη διάρκεια του δεύτερου κύματος και του χειμώνα που έρχεται”, δήλωσε ο διευθυντής, Ράσμους Κάις Νίλσεν.
Η εμπιστοσύνη στους ειδησεογραφικούς οργανισμούς ως πηγή πληροφόρησης για την πανδημία μειώθηκε τον Αύγουστο στο 45% από 57% που ήταν τον Απρίλιο.
Η καθημερινή χρήση των ειδήσεων για τον Covid19 μειώθηκε κατά 24 ποσοστιαίες μονάδες κατά την ίδια περίοδο – από 79% στο 55% – σημειώνεται στην έκθεση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν καλά ενημερωμένοι, σημαντικές μειονότητες–περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι – θεωρούν ότι ούτε τα μέσα ενημέρωσης ούτε η κυβέρνηση τους εξήγησαν τι θα πρέπει να κάνουν για να αντιμετωπίσουν την πανδημία.
Το Ινστιτούτο Reuters για την Μελέτη της Δημοσιογραφίας είναι ένα ερευνητικό κέντρο στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που παρακολουθεί τις τάσεις στα μέσα ενημέρωσης. Ο φιλανθρωπικός βραχίονας του Thomson Reuters, το Ίδρυμα Thomson Reuters, χρηματοδοτεί το Ινστιτούτο Reuters για την Μελέτη της Δημοσιογραφίας.
πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ