Σάββατο, 17 Αυγ.
29oC Αθήνα

Κορονοϊός: Μυστήριο στον Καναδά και ύποπτο κρούσμα

Κορονοϊός: Μυστήριο στον Καναδά και ύποπτο κρούσμα
Φωτογραφία Reuters

Οκτώ νέα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στην επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά. Ανάμεσα σε αυτά και μια γυναίκα η οποία δεν έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό πρόσφατα.

Η γυναίκα αυτή, σύμφωνα με το CBC News, είναι περίπου 50 ετών, ζει στην περιφέρεια του Βανκούβερ και δεν είχε επαφή με κάποιον που να είναι γνωστό ότι είχε μολυνθεί από τον κοροναϊό, ούτε με κάποιον που να επέστρεψε από χώρα που πλήττεται από την επιδημία.

Click4more Στην Εντατική λόγω κορονοϊού Γάλλος βουλευτής! Είναι σε μηχανική υποστήριξη

Τα τέσσερα από τα νέα κρούσματα ήταν άνθρωποι που ζούσαν στο ίδιο σπίτι με ασθενή στην περιοχή Φρέιζερ που εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα. Άλλοι δύο ασθενείς, ένα ζευγάρι περίπου 50 και περίπου 60 ετών, επέστρεψαν πρόσφατα από ένα ταξίδι στο Ιράν, ενώ το όγδοο κρούσμα ήταν κάτοικος του Σιάτλ που επισκεπτόταν συγγενείς στην περιοχή Φρέιζερ.

Η Βρετανική Κολομβία έχει πλέον καταγράψει 21 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, από τα οποία οι 4 ασθενείς ανάρρωσαν, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της επαρχίας (BCCDC).

Η συγκεκριμένη καναδική επαρχία γειτονεύει με την πολιτεία Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, όπου οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει 11 νεκρούς και 70 κρούσματα του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις