Κόσμος

Κορονοϊός: Οι κάτοικοι στη Γουχάν επιστρέφουν σταδιακά στην καθημερινότητά τους

Μετά από δύο μήνες σκληρής μάχης με τον κορονοϊό, η κινέζικη πόλη Γουχάν προσπαθεί να επιστρέψει στην καθημερινότητα.

Οι κάτοικοι της Γουχάν που μέτρησε τους περισσότερους νεκρούς από την επιδημία του κορονοϊού έλαβαν άδεια να επιστρέψουν στις εργασίες τους, ενώ οι δημόσιες συγκοινωνίες ξεκίνησαν να κινούνται κανονικά.

Η απόφαση για την άρση των περιορισμών αποφασίστηκε την ώρα που το υπουργείο Υγείας της Κίνας δεν ανακοίνωσε κανένα νέο κρούσμα της covid-19 για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα στην πόλη αυτή των 11 εκατομμυρίων κατοίκων. Ωστόσο εντοπίστηκαν 39 εισαγόμενα κρούσματα σε όλη την Κίνα.

Οι κάτοικοι της Γουχάν που θεωρείται ότι είναι καλά στην υγεία τους μπορούν πλέον να μετακινούνται μέσα στην πόλη, να παίρνουν το λεωφορείο ή το μετρό εμφανίζοντας την ταυτότητά τους, εξήγησαν οι αρχές.

Παράλληλα έχουν την δυνατότητα να πηγαίνουν στην εργασία τους, εφόσον διαθέτουν τη σχετική άδεια από τον εργοδότη τους.

Τέλος μπορούν να ταξιδεύουν εκτός Γουχάν σε άλλες περιοχές της επαρχίας Χουμπέι αν έχουν βρεθεί αρνητικοί στον ιό SARS- CoV-2 και έχουν στην κατοχή τους ιατρική βεβαίωση.

Ηταν σε καραντίνα από τις 23 Ιανουαρίου

Λόγω της εξάπλωσης της επιδημίας στην πόλη αυτή οι αρχές αποφάσισαν στις 23 Ιανουαρίου να θέσουν όλους τους κατοίκους σε καραντίνα, ενώ ακολούθησαν σχεδόν όλες οι πόλεις της επαρχίας Χουμπέι.

Εννέα νέους θανάτους λόγω του κορονοϊού στη χώρα, όλους τους στην Γουχάν, όμως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει μειωθεί ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κίνας.

Κυρίως οι άνθρωποι που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό αποτελούν πρόβλημα, ήδη έχουν αναφερθεί 507 εισαγόμενα κρούσματα.

Οι αρχές της Κίνας προκειμένου να αποφύγουν νέα επανεμφάνιση της επιδημίας επιβάλουν πλέον καραντίνα 14 ημερών σε όποιον φτάνει στη χώρα από το εξωτερικό. Επιπλέον από σήμερα όλες οι διεθνείς πτήσεις με προορισμό το Πεκίνο εκτρέπονται σε άλλα κινεζικά αεροδρόμια όπου γίνονται υγειονομικοί έλεγχοι στους επιβάτες και μόνο όσοι βρεθούν αρνητικοί στον κορονοϊό μπορούν να πάνε στην κινεζική πρωτεύουσα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από την AI Barbie μέχρι το Ghiblification: Πώς το εργαλείο εικόνων του ChatGPT σαρώνει και «λυγίζει» την OpenAI
Από φιγούρες δράσης σε κουτιά μέχρι σκηνές του Λευκού Οίκου σε στυλ anime, το ChatGPT-4o τρελαίνει το διαδίκτυο και προκαλεί αντιδράσεις για πνευματικά δικαιώματα και υπερθέρμανση server
Barbie
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο – Στο στόχαστρο ο Φάουτσι για συγκάλυψη
Ο Λευκός Οίκος παραθέτει πέντε «επιχειρήματα» υπέρ της θεωρίας πως ο ιός ξέφυγε από εργαστήριο - Στη σελίδα για τον κορονοϊό δεσπόζει η φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο 25