Κόσμος

Κορονοϊός: Παρατείνεται για ένα μήνα η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Ρουμανία

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Ρουμανία πρέπει να επεκταθεί τόνισε ο πρόεδρος της χώρας Κλάους Γιοχάνις στην προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

Παράλληλα ο κ. Γιοχάνι πρόσθεσε πως την επόμενη εβδομάδα θα δώσει εντολή για την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κατά ένα μήνα στη Ρουμανία.

Ο πρόεδρος είχε σήμερα συνάντηση, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον πρωθυπουργό Λούντοβιτς Όρμπαν και υπουργούς για να εξετάσουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, από την οποία , μέχρι σήμερα, έχουν χάσει τη ζωή τους 157 άτομα στη Ρουμανία και τουλάχιστον 4.000 έχουν μολυνθεί.

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης πρέπει να επεκταθεί (…) Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα εκδώσω ένα νέο διάταγμα για την επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για ένα άλλο μήνα» δήλωσε ο κ. Γιοχάνις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα – Περισσότερα από 590.000 παιδιά θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του μήνα
Η ανθρωπιστική και υγειονομική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ακόμη καταστροφική παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε με το Ισραήλ
Παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας περιμένουν να εμβολιαστούν για την πολιομυελίτιδα
Η στιγμή της απελευθέρωσης του έκτου ομήρου μετά από 10 χρόνια στα χέρια της Χαμάς - Βεδουίνος με ιστορικό ψυχικής νόσου που «αγαπά τη Γάζα»
«Είναι ένας φιλειρηνικός άνθρωπος που ήθελε να φτάσει στη Γάζα, αγαπάει τη Γάζα, δεν πήγε εκεί επιθετικά», δήλωσε ο πατέρας του
Η στιγμή της απελευθέρωσης του Hisham al-Sayed, συνοδεία μέλους του Ερυθρού Σταυρού