Site icon NewsIT

Κορονοϊός: Πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον» σε Κούβα και Πακιστάν

09.12.2021 | 08:37
Κορονοϊός: Πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον» σε Κούβα και Πακιστάν

Μέρα με τη μέρα η λίστα των χωρών που έχει κάνει την εμφάνισή της η μετάλλαξη «Όμικρον» του κορονοϊού μεγαλώνει, με τον ΠΟΥ να κάνει λόγο για τουλάχιστον 57. Ανάμεσα σε αυτές, συμπεριλαμβάνονται πλέον η Κούβα και το Πακιστάν.

Ειδικότερα, οι υγειονομικές αρχές της Κούβας ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης «Όμικρον» του νέου κορονοϊού, διευκρινίζοντας πως το πρόσωπο που μολύνθηκε είχε ταξιδέψει στη Μοζαμβίκη, μετέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ACN.

Το πρόσωπο αυτό, μέλος του υγειονομικού προσωπικού που κατοικεί στην επαρχία Πινάρ δελ Ρίο, επέστρεψε στη νήσο της Καραϊβικής την 27η Νοεμβρίου και διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 την επομένη, σύμφωνα με το ACN, και βρίσκεται σε εξέλιξη ιχνηλάτηση των επαφών του αφού επέστρεψε.

Η μετάλλαξη «όμικρον» έφτασε και στο Πακιστάν…

Την ίδια ώρα, οι αρχές του Πακιστάν εντόπισαν το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης «Όμικρον» του κορονοϊού, δήλωσε αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών της επαρχίας Σιντχ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Εξήγησε ότι φορέας της μετάλλαξης «Όμικρον» είναι ανεμβολίαστο πρόσωπο που έχει εισαχθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο Καράτσι, την πολυπληθέστερη πόλη της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας. Το πρόσωπο αυτό είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, διευκρίνισε –χωρίς να διευκρινίσει το πού–, ενώ σημείωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη ιχνηλάτηση των επαφών του.

Σημειώνεται ότι μέχρι και την Τετάρτη (8/12), το Πακιστάν είχε καταγράψει επίσημα 28.793 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1.287.703 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version