Κόσμος

Κορονοϊός: Σχεδόν 896.000 θάνατοι παγκοσμίως – Πάνω από 300.000 στη Λατινική Αμερική

Περισσότερα από 27,57 εκατομμύρια ανθρώπους έχει προσβάλει παγκοσμίως ο νέος κορονοϊός με τον αριθμό των θανάτων να φτάνει στους 895.990 θανάτους, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Περιστατικά μόλυνσης έχουν αναφερθεί σε περισσότερες από 210 χώρες και περιοχές, από την καταγραφή των πρώτων μολύνσεων στην Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019.

Πάνω από 300.000 θάνατοι στην Λατινική Αμερική

Την ίδια ώρα, η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική ξεπέρασαν τους 300.000 θανάτους, με το Περού να ξεπερνά την ίδια στιγμή το φράγμα των 30.000 θανάτων, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία.

Ο γίγαντας της Λατινικής Αμερικής, η Βραζιλία που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία σε απόλυτα μεγέθη – τόσο όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων, όσο και αυτόν των μολύνσεων, καταμετρά 127.464 νεκρούς (και 4.162.073 κρούσματα).

Ωστόσο, το Περού είναι η χώρα που θρηνεί τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων αναλογικά με τον πληθυσμό του, με 93,28 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αμερικανίδα δικαστής «αδειάζει» τον Τραμπ δίνοντας εντολή να ενημερώνονται οι μετανάστες 21 ημέρες πριν την απέλαση
Η δικαστής Σάρλοτ Σουίνι διατηρεί την προσωρινή απαγόρευση απελάσεων από την Πολιτεία του Κολοράντο με βάση τον Νόμο περί Αλλοδαπών Εχθρών του 1798
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ 1
Σφαγή τουριστών στην Ινδία: Στους 28 οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση της μαχητικής ομάδας «Αντίσταση του Κασμίρ»
Γραφικά βίντεο που δημοσιεύθηκαν από ντόπιους στα social media έδειχναν τραυματισμένους τουρίστες να κείτονται σε λίμνες αίματος, ενώ οι συγγενείς τους ούρλιαζαν και παρακαλούσαν για βοήθεια
Ινδοί αστυνομικοί φρουρούν σε σημείο ελέγχου μετά από ύποπτη επίθεση μαχητών, κοντά στο Pahalgam στην περιοχή Anantnag του νότιου Κασμίρ