Κόσμος

Κορονοϊός: Θετική στον ιό η σύζυγος του πρωθυπουργού της Ισπανίας! Ολική καραντίνα στη χώρα

Ο κορονοϊός χτύπησε και την σύζυγο του πρωθυπουργού της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, η οποία έχει μολυνθεί από τον ιό.

Αυτό ανακοίνωση αργά το βράδυ οι υπηρεσίες του επικεφαλής της κυβέρνησης, ο οποίος νωρίτερα γνωστοποίησε ότι τίθεται σε απομόνωση σχεδόν όλη η χώρα για να ανασχεθεί ο κορονοϊός.

Τόσο η Γκόμεθ, όσο και ο Σάντσεθ «είναι καλά», «βρίσκονται και οι δύο στη Μονκλόα», την κατοικία του επικεφαλής της κυβέρνησης, και «εφαρμόζουν τα προληπτικά μέτρα που έχουν οριστεί από τις υγειονομικές αρχές», κατά την ανακοίνωση των υπηρεσιών του Ισπανού πρωθυπουργού.

Την επιβολή σχεδόν ολικής καραντίνας στην Ισπανία, οι κάτοικοι της οποίας δεν θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για να εργασθούν ή για λόγους πρώτης ανάγκης, όπως η προμήθεια τροφίμων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Τα δραστικά αυτά μέτρα εντάσσονται στο πλαίσιο της κατάστασης συναγερμού που κηρύχθηκε για δεκαπέντε ημέρες στην χώρα.

Η Ισπανία, όπου περισσότερα από 1.500 νέα κρούσματα καταγράφηκαν από το βράδυ της Παρασκευής, είναι η δεύτερο περισσότερο πληγείσα χώρα της Ευρώπης μετά την Ιταλία, η οποία έχει λάβει αντίστοιχα μέτρα.

Συνολικά, περισσότερα από 5.700 κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Ισπανία και τουλάχιστον 183 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

«Η απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους είναι υποχρεωτικής εφαρμογής από απόψε», δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός.

Οι Ισπανοί θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους «για να πάνε στην δουλειά», «για να αγοράσουν ψωμί», «για να πάνε στο φαρμακείο» ή «να λάβουν ιατρική φροντίδα», αλλά όχι «για να πάνε για φαγητό σε φίλους».

Ο πρωθυπουργός εξήγησε επίσης ότι όλα τα καταστήματα, εάν δεν αφορούν είδη πρώτης ανάγκης, θα κλείσουν σε ολόκληρη την χώρα.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα – Περισσότερα από 590.000 παιδιά θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του μήνα
Η ανθρωπιστική και υγειονομική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ακόμη καταστροφική παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε με το Ισραήλ
Παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας περιμένουν να εμβολιαστούν για την πολιομυελίτιδα
Η στιγμή της απελευθέρωσης του έκτου ομήρου μετά από 10 χρόνια στα χέρια της Χαμάς - Βεδουίνος με ιστορικό ψυχικής νόσου που «αγαπά τη Γάζα»
«Είναι ένας φιλειρηνικός άνθρωπος που ήθελε να φτάσει στη Γάζα, αγαπάει τη Γάζα, δεν πήγε εκεί επιθετικά», δήλωσε ο πατέρας του
Η στιγμή της απελευθέρωσης του Hisham al-Sayed, συνοδεία μέλους του Ερυθρού Σταυρού