Κόσμος

Κορονοϊός: Θετικοί τέσσερις εργαζόμενοι της Rosatom – Κρούσμα και σε πυρηνικό σταθμό στη Ρωσία

Συνεχίζει να εξαπλώνεται στη Ρωσία ο κορονοϊός με την επιδημία να έχει… χτυπήσει και πυρηνικό σταθμό.

Τέσσερις εργαζόμενοι της ρωσικής κρατικής εταιρείας Ατομικής Ενέργειας (Rosatom), εκ των οποίων οι τρεις στην Ρωσία και ένας στην Ουγγαρία, διαγνώσθηκαν με κορονοϊό, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Rosatom Αλεξέι Λιχατσόφ.

Στην Ουγγαρία, είπε ο Λιχατσόφ, διαγνώσθηκε μια εργαζόμενη της εταιρείας Ganz EEG Kft, που είναι θυγατρική της ρωσικής Atomenergomash, η οποία όμως δεν είχε έρθει σε επαφή με Ρώσους πολίτες, ενώ στην Ρωσία οι τρεις υπάλληλοι που διαγνώσθηκαν με κορονοϊό εργάζονται στον όμιλο Rosenergatom.

Ο ίδιος τόνισε ότι ένας εκ των τριών υπαλλήλων του ομίλου Rosenergatom νόσησε κατά την διάρκεια της άδειάς του, διευκρινίζοντας ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν πήγε στην τόπο εργασίας του ούτε ήρθε σε επαφή με συναδέλφους του. Το δεύτερο κρούσμα είναι μια εργαζόμενη της κεντρικής διοίκησης του ομίλου Rosenergatom, και το τρίτο είναι ένας εργαζόμενος του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Μπελογιάρσκ. Ο εν λόγω εργαζόμενος είναι το πρώτο κρούσμα που καταγράφεται σε πόλη με πυρηνικές εγκαταστάσεις. Ο ίδιος και η σύζυγός του νοσηλεύονται σε νοσοκομείο στην πόλη Αικαταρίνεμπουργκ, ενώ όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους βρίσκονται σε καραντίνα, είπε ο Λιχατσόφ.

Ο Λιχατσόφ δήλωσε ότι η Rosatom για να διασφαλίσει την αδιάλειπτη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού έχει λάβει «σκληρά μέτρα» και έχει θέσει σε απομόνωση όλο το επιχειρησιακό προσωπικό που απασχολείται στα συστήματα διεύθυνσης. «Όλοι οι εργαζόμενοι στις πέντε βάρδιες ζουν σε συνθήκες απομόνωσης, χωριστά από τις οικογένειές τους. Μεταφέρονται στον πυρηνικό σταθμό με ειδικό λεωφορείο. Όλοι τους φυσικά βρίσκονται διαρκώς υπό ιατρική παρακολούθηση», δήλωσε ο επικεφαλής της Rosatom.

Η Rosatom, δήλωσε ο Λιχατσόφ, στην παρούσα φάση εξετάζει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για να επιστρέψει τις προσεχείς μέρες στην Ρωσία ένα τμήμα του προσωπικού που εργάζεται σε υπό κατασκευή πυρηνικούς σταθμούς στο εξωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα – Περισσότερα από 590.000 παιδιά θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του μήνα
Η ανθρωπιστική και υγειονομική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ακόμη καταστροφική παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε με το Ισραήλ
Παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας περιμένουν να εμβολιαστούν για την πολιομυελίτιδα
Η στιγμή της απελευθέρωσης του έκτου ομήρου μετά από 10 χρόνια στα χέρια της Χαμάς - Βεδουίνος με ιστορικό ψυχικής νόσου που «αγαπά τη Γάζα»
«Είναι ένας φιλειρηνικός άνθρωπος που ήθελε να φτάσει στη Γάζα, αγαπάει τη Γάζα, δεν πήγε εκεί επιθετικά», δήλωσε ο πατέρας του
Η στιγμή της απελευθέρωσης του Hisham al-Sayed, συνοδεία μέλους του Ερυθρού Σταυρού