Κόσμος

Κορονοϊός: Το Πουκέτ σχεδιάζει ιδιωτικούς εμβολιασμούς για να υποδεχτεί τους τουρίστες

Το νησιωτικό θέρετρο του Πουκέτ στην Ταϊλάνδη σχεδιάζει ιδιωτικούς εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού για 250.000 κατοίκους, με την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα επιτρέψει να ανοίξει και πάλι πλήρως σε ξένους επισκέπτες έως τον Οκτώβριο και να σωθεί η πληγείσα οικονομία του, δήλωσαν στελέχη του τουριστικού κλάδου.

«Ο κόσμος του Πουκέτ χάνει την ελπίδα του», δήλωσε ο Μπουμικίτι Ρουκταενγκάμ, πρόεδρος της Ένωσης Τουρισμού του Πουκέτ, προσθέτοντας ότι η οικονομία στο νησί είναι στο χαμηλότερο επίπεδο στη σύγχρονη Ιστορία του.

Από τους σχεδόν 40 εκατ. ξένους επισκέπτες της Ταϊλάνδης το 2019, τα 10,5 εκατ. περίπου επισκέφθηκαν το Πουκέτ. Πέρυσι το κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας είχε μόλις 6,7 εκατ. αφίξεις σε όλη τη χώρα λόγω των κλειστών συνόρων στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας.

Τα έσοδα από ξένους τουρίστες στο Πουκέτ μειώθηκαν κατά 78% στα 87,5 εκατ. μπατ (2,92 εκατ. δολάρια) το 2020 με 2,1 εκατ. αφίξεις.

Τουλάχιστον 10 ενώσεις του τουριστικού κλάδου του Πουκέτ, μεταξύ των οποίων τα επιμελητήρια ξενοδοχείων, τουρισμού και εμπορίου, συμφώνησαν να συγκεντρώσουν πόρους για την προμήθεια εμβολίων και να εμβολιάσουν τουλάχιστον το 70% των κατοίκων του νησιού προκειμένου να επιτευχθεί επαρκής ανοσία έως την 1η Οκτωβρίου επιτρέποντας την υποδοχή τουριστών.

Ο πληθυσμός του Πουκέτ φθάνει τουλάχιστον τους 400.000 κατοίκους και μια ιδιωτική εκστρατεία εμβολιασμού θα καλύψει τους περισσότερους ενήλικες πριν ξεκινήσει τον Ιούνιο το πανεθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού της κυβέρνησης για το ευρύ κοινό.

«Είμαστε σε συζητήσεις με τρία μεγάλα δίκτυα νοσοκομείων για την προμήθεια εμβολίων της AstraZeneca και της Sinovac», δήλωσε ο Μπουμικίτι, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ισχυρίστηκε επίσης ότι οι ξένοι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα.

«Έχουμε ανοσία, θα έχουμε ανοσία», δήλωσε ο ίδιος. «Θα μιλάμε με μάσκες. Αυτό λέει η λογική».

Τη γνώμη του συμμερίζονται και άλλοι στην Ταϊλάνδη.

Το μέτρο της καραντίνας θα πρέπει να χαλαρώσει ή και να αρθεί για τους ξένους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, δήλωσε σε πάνελ ο Τσαϊγιαπάτ Παϊτούν, επικεφαλής στρατηγικής στον όμιλο ξενοδοχείων Minor International.

Ο κυβερνήτης της Αρχής Τουρισμού της Ταϊλάνδης Γιουτασάκ Σουπασόρν δήλωσε ότι η ομάδα δράσης της χώρας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού συζητά την περίπτωση ενός «εμβολιαστικού διαβατηρίου».

Η Ταϊλάνδη, που έχει καταγράψει 21.249 κρούσματα κορονοϊού και 79 θανάτους, θα χρησιμοποιήσει κατά βάση 61 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, εγχώριας παρασκευής, για το εμβολιαστικό του πρόγραμμα καθώς και έναν περιορισμένο αριθμό εισαγόμενων εμβολίων στις πρώτες φάσεις της εκστρατείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Φραγκίσκος στη βασιλική του Αγίου Πέτρου για πρώτη φορά μετά τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του
Μέχρι αύριο θα γίνει γνωστό αν ο 88χρονος Ποντίφικας θα μπορέσει να χοροστατήσει στις τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας του Καθολικού Πάσχα, το οποίο φέτος συμπίπτει με το Ορθόδοξο
Ο Πάπας Φραγκίσκος εκφωνεί το μήνυμά του «Urbi et Orbi» (Προς την πόλη και τον κόσμο) στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Μέλη της Greenpeace έβαψαν κόκκινα τα νερά σιντριβανιού στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο για τον εξοπλισμό του Ισραήλ
Μέλη της οργάνωσης έριξαν στη λιμνούλα του σιντριβανιού ένα κόκκινο υγρό, το οποίο μετέφεραν σε δοχεία με την επιγραφή «Σταματήστε να οπλίζετε το Ισραήλ»
Μέλη της Greenpeace έριξαν κόκκινη μπογιά στη λίμνη του σιντριβανιού της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λονδίνο