Πέμπτη, 18 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Κορονοϊός: Βίντεο… σύνοδος κορυφής για την κατάσταση που όλο χειροτερεύει

Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει συγκαλέσει για αύριο, Τρίτη, έκτακτη διάσκεψη των ηγετών της ΕΕ μέσω βίντεο προκειμένου να συζητήσουν την επιδημία του νέου κορονοϊού και την αντίδραση της Ένωσης.

“Αποφάσισα να συγκαλέσω βιντεοδιάσκεψη αύριο Τρίτη 17 Μαρτίου για να συζητήσουμε τη συνέχεια των ενεργειών μας αναφορικά με την επιδημία covid-19”, επεσήμανε ο Μισέλ στον λογαριασμό του στο Twitter.

“Ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού, η παροχή επαρκούς ιατρικού εξοπλισμού, η ενίσχυση της έρευνας και ο περιορισμός των οικονομικών επιπτώσεων αποτελούν κλειδιά”, πρόσθεσε.

Ελβετία: Ακυρώθηκε η συνεδρίαση του κοινοβουλίου

Την ίδια ώρα το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Ελβετίας ακύρωσε μια συνεδρίασή του, ενώ η κυβέρνηση της χώρας συσκέφθηκε με θέμα την κρίση από την επιδημία του νέου κορονοϊού, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα στη χώρα.

Περίπου 840 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες Κυριακή στην Ελβετία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στη χώρα και το Λίχτενσταϊν σε 2.200, αύξηση άνω του 50% μέσα σε 24 ώρες. Συνολικά 13 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

click4more: Γιαγιάδες στην Κυψέλη τραγουδούν “ο χάρος βγήκε παγανιά” στα μπαλκόνια!

Οι ελβετικές αρχές έχουν χαρακτηρίσει την επιδημία «έκτακτη κατάσταση», προσφέροντας διευρυμένες εξουσίες στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να εφαρμόσει μέτρα προστασίας των 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας.

Η Βέρνη ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι διαθέτει περισσότερα από 10 δισ. δολάρια για οικονομική βοήθεια προς τις εταιρείες εν μέσω της κρίσης λόγω της επιδημίας covid-19 και έχει περιθώριο να αυξήσει το ποσό αυτό.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι κλείνει τα σχολεία σε όλη τη χώρα για εβδομάδες, έχει υιοθετήσει ελέγχους στα σύνορα και έχει περιορίσει σημαντικά τις δημόσιες συναθροίσεις στο πλαίσιο των προσπαθειών να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού SARS-CoV-2.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις