Κόσμος

Κουτσούμπας: Η συμφωνία των Πρεσπών έγινε για να μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε για να μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και σε μια ποιρεία προς την ΕΕ, υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως βρισκόμαστε σε μια διαδικασία αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια και πως πρωτοστατεί ο ΝΑΤΟ και οι συμμαχίες στις οποίες συμμετέχει και η Ελλάδα.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτηρίζει «μεγάλο εγκληματικό στοιχείο» στη Συμφωνία των Πρεσπών, το γεγονός ότι έγινε, για να μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και βεβαίως σε μια πορεία στην ΕΕ. Τονίζει επίσης πως με τη συμφωνία αυτή δεν λύθηκε αλλά επιδεινώθηκε το πρόβλημα.

Ανέφερε επίσης πως οι αναγνωρίσεις «Μακεδόνας πολίτης» και «μακεδονική γλώσσα» καθιστούν τη συμφωνία «απαράδεκτη και επικίνδυνη», καθώς «όλα τα αλυτρωτικά εθνικιστικά ζητήματα είναι σε πλήρη ισχύ και αύριο θα διεκδικήσουν ζητήματα μειονότητας». Ακόμη έκανε λόγο για ανιστόρητους και έθεσε το ερώτημα γιατί «δεν λένε καθαρά ότι είναι σλαβομακεδονική η γλώσσα, να συμφωνήσουμε κι εμείς, γιατί δεν λένε ότι ο πολίτης αυτός θα είναι πολίτης της Β. Μακεδονίας, που δεν έχει καμία σχέση με την παλιά ενιαία Μακεδονία;».

Η άποψη του ΚΚΕ για αυτά τα ερωτήματα σημειώνει ο κ. Κουτσούμπας είναι γιατί

«θεωρούμε ότι έγιναν σκόπιμα, ακριβώς για να αφήνουν ανοιχτή την πολιτική του “διαίρει και βασίλευε” και αύριο σε ανύποπτο χρόνο να εγερθούν ζητήματα».

Αναφορικά με την περικοπή η όχι των συντάξεων ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως

«έχουν γίνει 21 μειώσεις συντάξεων τα τελευταία χρόνια και ότι το ΕΚΑΣ, τέλη του ’19, τελειώνει οριστικά και τελεσίδικα». Η οποιαδήποτε μικρή αναβολή δε λύνει το πρόβλημα» και ζήτησε την «κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, διότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να γίνουν μειώσεις, καθώς η εποπτεία είναι εδώ και ο έλεγχος για τα δημόσια οικονομικά δε σταμάτησε.

Ακόμη ανέφερε πως δεν συμμερίζεται αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας για «ήρεμη μακροχρόνια καπιταλιστική ανάκαμψη» και εκφράζει την ανησυχία του για την «μεγάλη αστάθεια» που παρουσιάζει η οικονομία στην ευρωζώνη «με τους ανταγωνισμούς Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας κ.λπ». Μάλιστα αποδίδει την διαφοροποίηση του πρωθυπουργού από την συντεταγμένη αρνητική ως προς την κοπή των συντάξεων θέση των άλλων κοινοβουλευτικών αρχηγών, στην προσπάθεια αποφυγής τυχών δυσμενών επιπτώσεων από πλευράς εταίρων, λέγοντας ότι διαπραγματεύτηκε το ζήτημα ζητώντας προσωρινή οικονομική χαλάρωση ενόψει εκλογών.

Τέλος όσον αφορά το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε πως

θα διεξαχθούν «σίγουρα το Μάιο – βουλευτικές, ευρωεκλογές, δημοτικές, περιφερειακές – μία Κυριακή και η επόμενη και δεν βλέπω να πηγαίνουν για του χρόνου τον Σεπτέμβριο, που έχει τη δυνατότητα η κυβέρνηση με βάση τον εκλογικό νόμο να πάει. Εμείς βάζουμε πολύ ψηλά τον πήχη» και πρέπει κι ο ελληνικός λαός να ανταποκριθεί και να μην πέσει στο δίλημμα του διπολισμού, κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ ταυτοποίησε τη σορό του αρχηγού της Χαμάς, Μοχάμεντ Σινουάρ, 20 ημέρες μετά την επίθεση στη Γάζα
Η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ταξίαρχος Έφι Ντεφρίν, δήλωσε ότι έχουν επιβεβαιώσει με «DNA και άλλους ελέγχους» ότι η σορός ανήκε όντως στον Μοχάμεντ Σινουάρ
Ισραήλ - Λωρίδα της Γάζας
«Το Ισραήλ μας κόβει την επικοινωνία και την πρόσβαση στο διαδίκτυο» λένε ακτιβιστές μετά το «μπλόκο» του Madleen που πάει στη Γάζα
Μετά από 8 μέρες στη θάλασσα, το πλήρωμα σκοπεύει να φτάσει στη Γάζα μέχρι το πρωί της Δευτέρας, δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία παρέμβαση από το Ισραήλ, όμως οι ακτιβιστές τονίζουν ότι «οι επόμενες 24 ώρες είναι πολύ κρίσιμες»
Η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ στέκεται δίπλα σε παλαιστινιακή σημαία μετά την επιβίβασή της στο πλοίο Madleen και πριν αποπλεύσει για τη Γάζα μαζί με ακτιβιστές του Συνασπισμού Στόλου της Ελευθερίας 31
Πάνω από 100.000 διαδηλωτές σε συγκέντρωση στη Μαδρίτη κατά του Ισπανού πρωθυπουργού που κατηγορείται για διαφθορά - «Πέδρο Σάντσες παραιτήσου»
Το σύνθημα της συγκέντρωσης ήταν «Μαφία ή Δημοκρατία». Εκπρόσωπος της κεντρικής κυβέρνησης στη Μαδρίτη εκτίμησε ότι στο συλλαλητήριο έλαβαν μέρος 45.000- 50.000 άνθρωποι
Ο Alberto Nunez Feijoo, ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος, και ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Jose Maria Aznar ποζάρουν για μια φωτογραφία κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης του Ισπανού πρωθυπουργού Pedro Sanchez, με το σύνθημα «Μαφία ή Δημοκρατία» στη Μαδρίτη
1