Κόσμος

Κούβα: Περιορίζονται οι πτήσεις απο εξωτερικό λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού

Η Κούβα μειώνει τις επιβατικές πτήσεις από τις ΗΠΑ και διάφορες άλλες χώρες από την 1η Ιανουαρίου, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού αφότου η χώρα άνοιξε τα αεροδρόμιά της τον Νοέμβριο.

Κουβανοί που ζουν στο εξωτερικό και επισκέπτονται τη χώρα για να δουν συγγενείς, ή πολίτες που επιστρέφουν από ταξίδια για δουλειά ή αγορές, έχουν μολύνει μέλη των οικογενειών τους και άλλους διότι πολλοί παραβίασαν την προβλεπόμενη καραντίνα, εξήγησε η κυβέρνηση.

Το Μεξικό, ο Παναμάς, οι Μπαχάμες, η Αϊτή και η Δομινικανή Δημοκρατία είναι επίσης στον κατάλογο των χωρών από τις οποίες θα μειωθούν οι πτήσεις. Η Αβάνα δεν διευκρίνισε πόσες πτήσεις θα επιτρέπεται να εκτελούνται σε ημερήσια βάση.

3.782 κρούσματα σε 24 μέρες

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι κατέγραψε 3.782 κρούσματα του νέου κορονοϊού από την 1η Δεκεμβρίου ως την 23η Δεκεμβρίου. Στο 71,5% των περιπτώσεων οι άνθρωποι που διαγνώστηκε ότι έχουν μολυνθεί ήταν επισκέπτες από το εξωτερικό και στενές επαφές τους.

Η κυβέρνηση ανέφερε εξάλλου ότι η πολύ δημοφιλής παραθαλάσσια περιοχή Βαραδέρο υποδέχθηκε 69.000 ξένους επισκέπτες την ίδια περίοδο, χωρίς να υπάρξει ούτε ένα ξέσπασμα.

click4more: Κορονοϊός: Μπορεί να υπάρξει υπερανοσία; Η ιδιαίτερη περίπτωση σε σχέση με άλλους ιούς

Η Κούβα επί του παρόντος υποβάλλει τους επισκέπτες σε τεστ κατά την άφιξή τους, το οποίο επαναλαμβάνεται έπειτα από πέντε ημέρες εάν δεν διαμένουν σε ξενοδοχείο. Από τη 10η Ιανουαρίου, θα απαιτείται επίσης να προσκομίζουν βεβαίωση ότι υποβλήθηκαν σε τεστ για τον νέο κορονοϊό με αρνητικό αποτέλεσμα το μέγιστο 72 ώρες πριν από την άφιξή τους.

Αν και οι περισσότεροι τουρίστες διαμένουν σε ξενοδοχεία, όπου τηρούνται οι διεθνείς υγειονομικές συστάσεις αλλά και επιπρόσθετα μέτρα που έχουν οριστεί από τις αρχές, οι Κουβανοί της διασποράς που επισκέπτονται συγγενείς συνήθως μένουν με τους δικούς τους ή σε φίλους. Τους συστήνεται να μείνουν σε απομόνωση ωσότου να βγουν τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ, όπως και στους ανθρώπους που ζουν στα σπίτια όπου καταλύουν.

«Ήρθε και βγήκε από την πρώτη νύχτα»

«Μία ξαδέλφη μου ήρθε κι έμεινε μέσα όλο το ταξίδι», ανέφερε ο Ραφαέλ, κάτοικος της Αβάνας. «Την είδα μέσα από μια πύλη. Αλλά μετά ήρθε ένας άλλος ξάδελφος και βγήκε από την πρώτη νύχτα», πρόσθεσε.

Ο δείκτης των κρουσμάτων κατά κεφαλήν στην Κούβα παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο — μόλις στο 15% του παγκόσμιου μέσου όρου, κατά τον ιστότοπο Our World in Data — αλλά έχει διπλασιαστεί σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Χθες Δευτέρα, στη νήσο της Καραϊβικής ανακοινώθηκε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 224 κρούσματα, αριθμός-ρεκόρ, με τους επισκέπτες να αποτελούν το 65% των περιπτώσεων.

Ως εδώ η Κούβα έχει καταγράψει 11.434 κρούσματα του SARS-CoV-2 και 142 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ο Πάπας Φραγκίσκος αγαπούσε την Ελλάδα και οι απόψεις του ενοχλούσαν» λέει ο πάτερ Τζούλιο για τον Ποντίφικα
Ο πάτερ Τζούλιο Γκραμένια, ο οποίος είναι εφημέριος του Καθολικού Ιερού Ναού Αγίου Φραγκίσκου, στους Αγίους Αναργύρους, που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, μίλησε για την σημαντική απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου
Ο Πάπας Φραγκίσκος 1