Site icon NewsIT

Κουνά το δάχτυλο στον Πούτιν ο Ομπάμα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο κυρώσεων

22.04.2014 | 07:47
Κουνά το δάχτυλο στον Πούτιν ο Ομπάμα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο κυρώσεων

Το κλίμα Ψυχρού Πολέμου ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία με αφορμή την κατάσταση στην Ουκρανία καλά κρατεί. Η Ουάσινγκτον αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις ακόμη και στον ίδιο ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αφού πρώτα μέτρησαν αντιδράσεις μετά το δημοσίευμα των Times του Λονδίνου πως δεν αποκλείεται δέσμευση των περιουσίας που έχει ο Πούτιν στην Ελβετία, τώρα αφήνουν και επίσημα ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν ενδεχομένως να επιβάλλουν κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε μέσω Twitter.

Όταν ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιβάλουν κυρώσεις προσωπικά στον Βλαντίμιρ Πούτιν, η Ψάκι απάντησε: «Είναι υπό εξέταση πολλοί αξιωματούχοι. Σε πολλούς ενδέχεται να επιβληθούν κυρώσεις πριν εξετάσουμε το ενδεχόμενο να γίνει το ίδιο και στον πρόεδρο Πούτιν».

Νωρίτερα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει η προοπτική επιβολής κυρώσεων σε πρόσωπα, εταιρείες και επιχειρηματικού τομείς, η Ψάκι απάντησε: «Ναι. Είναι σημαντικό να καθορίσουμε τις συνέπειες. Οι ΗΠΑ είναι σε θέση να επιβάλουν κυρώσεις σε πρόσωπα, επιχειρήσεις και τομείς. Σκοπός δεν είναι οι κυρώσεις. Σκοπός είναι η αποκλιμάκωση».

Όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Πούτιν ότι η Ρωσία δεν παρεμβαίνει στην ανατολική Ουκρανία, η Πσάκι έγραψε: «Η ρητορική του Πούτιν δεν ταιριάζει με τα γεγονότα στο έδαφος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πούτιν αποκαθιστά τους Έλληνες της Κριμαίας

Μοιράζει… υπηκοότητες στους Ουκρανούς ο Πούτιν!

Ο Ζιρινόφσκι ζήτησε από τους βοηθούς του να βιάσουν έγκυο δημοσιογράφο γιατί δεν του άρεσε η ερώτηση!

Στημένο από τη Μόσχα το επεισόδιο στο Σλαβιάνσκ – Στο Κίεβο ο Μπάϊντεν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version