Site icon NewsIT

Κράξιμο Ντάισελμπλουμ στη Γαλλία: Πρέπει να κάνει περισσότερα…

22.11.2013 | 20:34
Κράξιμο Ντάισελμπλουμ στη Γαλλία: Πρέπει να κάνει περισσότερα…

Καταπέλτης ήταν ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup), Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφερόμενος στη Γαλλία, τονίζοντας ότι θα πρέπει να καταβάλλει μεγαλύτερες προσπάθειες στα δημοσιονομικά της και στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.

«Υπάρχουν κίνδυνοι (δημοσιονομικού εκτροχιασμού) για όλες τις χώρες. Ορισμένες χώρες ασφαλώς οφείλουν να κάνουν περισσότερες προσπάθειες», είπε ο Ντάισελμπλουμ κατά την άφιξή του για τη σύνοδο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

«Θα έχουμε, ελπίζω, έναν συνετό διάλογο για το ζήτημα αυτό σήμερα», πρόσθεσε, καθώς οι υπουργοί συζητούν από το απόγευμα σχετικά με τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών της ευρωζώνης οι οποίοι υποβλήθηκαν για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που έκανε σχετικές παρατηρήσεις και προτάσεις.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της Γαλλίας, ο Ντάισελμπλουμ εμφανίστηκε ιδιαίτερα αυστηρός σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

«Μένει να δούμε εάν η Γαλλία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Η χώρα έχει διορία έως και το 2015 για να το πράξει. Αυτό το οποίο έχει αποφασιστεί στο Παρίσι ως τώρα ξεκάθαρα δεν επαρκεί. Είναι προφανές ότι η Γαλλία οφείλει να κάνει περισσότερα», επέμεινε.

Η Γαλλία έχει λάβει από τις Βρυξέλλες παράταση της προθεσμίας —έως το 2015— για να μειώσει το δημόσιο έλλειμμά της κάτω από το 3% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της. Σε αντάλλαγμα καλείται να θέσει σε εφαρμογή σειρά μεταρρυθμίσεων, ιδίως σε ό,τι αφορά τα πεδία των συντάξεων και της εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόβει την φόρα ο Όλι Ρεν: Δεν υπάρχει πλήρης συμφωνία για τον ελληνικό προϋπολογισμό

Κι άλλες θυσίες ζητά ο Ντάισελμπλουμ! «Χάνουμε την υπομονή μας με την Ελλάδα»

Αυστηρό μήνυμα από Eurogroup στην Αθήνα: Θέλουμε επειγόντως πρόοδο σε 4 μέτωπα

Ντάισελμπλουμ: Συνεργαστείτε με την τρόικα

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version