Site icon NewsIT

Κρεμάστηκε ο Γάλλος που είχε αποκεφαλίσει το αφεντικό του

23.12.2015 | 13:16
Κρεμάστηκε ο Γάλλος που είχε αποκεφαλίσει το αφεντικό του

Λίγους μήνες μετά το ανατριχιαστικό έγκλημά του τον Ιούνιο στο Παρίσι, ο Yassin Salhi βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του. Ο 35χρονος είχε αποκεφαλίσει το αφεντικό του Herve Cornara και το είχε καρφώσει σε φράχτη του εργοστασίου, τοποθετώντας γύρω σημαίες του Ισλαμικού Κράτους. Είχε προσπαθήσει να ανατινάξει το εργοστάσιο, αλλά τον συνέλαβαν οι αρχές.

Έκτοτε ο Γάλλος είχε τεθεί σε απομόνωση, με τις αρχές να μη θεωρούν επικίνδυνο να αυτοκτονήσει. Ενώ ο ίδιος δεν συνέδεε το έγκλημά του με θρησκευτικά κίνητρα, οι εισαγγελείς είχαν συνδέσει την επίθεση με την ισλαμική τρομοκρατία.

Ο παντρεμένος πατέρας 3 παιδιών, που είχε γεννηθεί στην ανατολική γαλλική πόλη Pontarlier, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία, είχε τραβήξει την προσοχή των αρχών το 2005 και το 2006 επειδή είχε σχέσεις με μια ομάδα ανθρώπων που συνδέονται με το ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών τον παρακολουθούσαν για μερικά χρόνια και επανήλθε στο προσκήνιο το 2013 λόγω των διασυνδέσεών του με ανθρώπους που έχουν συνδέσεις με το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Η Γαλλία βρίσκεται σε επιφυλακή μετά από μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στον απόηχο των αιματηρών επιθέσεων Παρίσι, όταν μια ομάδα ισλαμιστών εξτρεμιστών σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version