Site icon NewsIT

Κρεμλίνο: Ο θάνατος του Χασάν Νασράλα αποσταθεροποίησε σοβαρά την ευρύτερη περιοχή

30.09.2024 | 14:46
Κρεμλίνο: Ο θάνατος του Χασάν Νασράλα αποσταθεροποίησε σοβαρά την ευρύτερη περιοχή

REUTERS/Evgenia Novozhenina/File Photo

Ο θάνατος του Χασάν Νασράλα, ηγέτη της Χεζμπολάχ, από τις καταστροφικές επιθέσεις του Ισραήλ την περασμένη Παρασκευή (27.09.2024) στα νότια προάστια της Βηρυτού έχει προκαλέσει σοβαρή αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Μόσχα καταδίκασε τους σφοδρούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στον Λίβανο, που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, με τον Ρώσο αξιωματούχο να τονίζει ότι θα δημιουργηθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή, όπως ακριβώς έχει συμβεί στη Λωρίδα της Γάζας.

Στη συνέχεια, ο Ντμίτρι Πεσκόφ σχολίασε δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα του ιρανικού στρατού, χρησιμοποιούν κυρίως εγχώριας ή ρωσικής -ή κινεζικής- κατασκευής συσκευές επικοινωνίας, λέγοντας πως οι εμπορικές σχέσεις της Μόσχας με την Τεχεράνη αναπτύσσονται.

Ιρανός αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε στο Reuters ότι το Ιράν ανησυχεί για διείσδυση Ισραηλινών πρακτόρων, μετά τις φονικές επιθέσεις εναντίον της Χεζμπολάχ αυτόν τον μήνα, κατά τις οποίες βομβητές και φορητοί ασύρματοι εξερράγησαν σε όλον τον Λίβανο, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους και τραυματίζοντας χιλιάδες.

Ο αξιωματούχος ασφαλείας πρόσθεσε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται στο Ιράν ευρείας κλίμακας επιχείρηση για την επιθεώρηση όλων των συσκευών επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι Φρουροί της Επανάστασης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version