Site icon NewsIT

Κριμαία: Η Ρωσία κατηγορεί για την έκρηξη στη γέφυρα τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας

09.10.2022 | 21:05
Κριμαία: Η Ρωσία κατηγορεί για την έκρηξη στη γέφυρα τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας

Ανατριχιαστικές απειλές κατά της Ουκρανίας εξαπολύουν Ρώσοι αξιωματούχοι στον απόηχο της έκρηξης της γέφυρας του Κερτς στην Κριμαία, που αποτελεί μεγάλο και «εξευτελιστικό» πλήγμα κατά της Ρωσίας, καθώς ήταν ο κύριος διάδρομος ανεφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων στις μάχες τους στα νότια της Ουκρανίας.

Η έρευνα από την Επιτροπή που είχε ορίσει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για την έκρηξη στην Κριμαία ολοκληρώθηκε, με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να ενημερώνεται ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση. «Οι δράστες, οι αυτουργοί και οι εντολείς είναι οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες», είπε ο Πούτιν σε μια συνάντηση με τον επικεφαλής της ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής, Αλεξάντερ Μπαστρίκιν, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. «Δεν υπάρχει αμφιβολία. Πρόκειται για μια τρομοκρατική πράξη που στόχευε στην καταστροφή μιας πολιτικής υποδομής κρίσιμης σημασίας» ανέφερε, σύμφωνα με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Κρεμλίνου στο Telegram.

Με τον Πούτιν να συγκαλεί τη Δευτέρα το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας στον απόηχο της ανατίναξης της γέφυρας, ένας από τους κορυφαίους προπαγανδιστές υπέρ της Ρωσίας, ο Βλαντιμίρ Σολοβιόφ, δήλωσε σε βίντεο που τράβηξε ο ίδιος ότι χρειάζεται μια σκληρή σταλινική απάντηση κατά της Ουκρανίας, μετά την έκρηξη της γέφυρας του Κερτς, ώστε να βυθιστεί σε «σκοτεινούς καιρούς». 

«Ήρθε η ώρα να θυμηθούμε τη σοβιετική στρατιωτική εκπαίδευση και να δράσουμε αποφασιστικά και δημιουργικά», είπε ο Σολοβιόφ και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να απαντάμε στις ενέργειες του εχθρού αλλά να πετυχαίνουμε απροσδόκητα χτυπήματα σε κατευθύνσεις όπου ο εχθρός δεν μπορεί να τα περιμένει.

«Η Ουκρανία πρέπει να βυθιστεί σε σκοτεινούς καιρούς. Γέφυρες, φράγματα, σιδηρόδρομοι, θερμοηλεκτρικοί σταθμοί και άλλες εγκαταστάσεις υποδομής θα πρέπει να καταστραφούν σε ολόκληρη την Ουκρανία», λέει ο προπαγανδιστής και συμπληρώνει ότι «πρέπει να επιστρέψει το SMERSH. Να δώσουμε τα πάντα για τη νίκη».

Σημειώνεται ότι το SMERSH (στη ρωσική διάλεκτο СМЕРШ, μτφ. Ειδικές Μέθοδοι Ανίχνευσης Κατασκοπείας) ήταν τμήμα αντικατασκοπείας του Σοβιετικού Στρατού και ιδρύθηκε στις στις 14 Απριλίου 1943. Το κύριο καθήκον του ήταν να ερευνά, να συλλαμβάνει και να εξουδετερώνει αντισοβιετικά άτομα, δολιοφθορείς, κατασκόπους, συνωμότες, στασιαστές, λιποτάκτες, καθώς και τα άτομα που χαρακτηρίζονται ως προδότες στο μέτωπο μάχης.

[ Ukraine War ] Security camera footage of the explosion at the Crimea Bridge

Το όνομα πιστώνεται στον Τζόζεφ Στάλιν. Ο αρχικός λόγος της δημιουργίας του ήταν η αποτροπή των προσπαθειών των γερμανικών δυνάμεων να διεισδύσουν στον Κόκκινο Στρατό. Ο οργανισμός λειτουργούσε επίσημα έως τις 4 Μαΐου 1946 όταν τα καθήκοντά του συγχωνεύτηκαν τη σημερινή KGB.

Παράλληλα, άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι εξέφρασαν τη δίψα τους για εκδίκηση κατά της Ουκρανίας, με τον αναπληρωτή κυβερνήτη της νότιας περιφέρειας της Σταυρούπολης, Βάλερι Τσερνίτσοβ, να καλεί τον στρατό να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους Sarmat της Ρωσίας.

«Ουκρανοί, αφήστε τις πόλεις σας, ειδικά τις μεγάλες. Γιατί μια μεγάλη έκπληξη σας περιμένει. Οι πύραυλοι Sarmat είναι έτοιμοι να χτυπήσουν», είπε ο Τσερνίτσοβ σε ένα απειλητικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter.

Οι Sarmat είναι νέοι προηγμένοι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές και οι Ρώσοι τους έχουν εκθειάσει για την τεχνολογική ανάπτυξη και τις δυνατότητές τους, λέγοντας πως η χώρα δεν είχε ποτέ κάτι αντίστοιχο στην κατοχή της.

Παράλληλα, ο διορισμένος από τη Ρωσία κυβερνήτης της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσιόνοφ, δήλωσε ότι υπάρχει «μια υγιής δίψα για εκδίκηση» μετά την έκρηξη που κατέστρεψε τμήματα της γέφυρας του Κερτς χθες το πρωί.

«Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη – είναι δυσάρεστη, αλλά όχι μοιραία», είπε ο Ακσιόνοφ για τη γέφυρα του Κερτς. «Φυσικά, υπάρχει μια υγιής δίψα για εκδίκηση».

Με πληροφορίες από DailyMail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version