Κόσμος

Κρίσιμες εκλογές στο Ισραήλ! Άνοιξαν οι κάλπες – Κρίνεται η κυριαρχία Νετανιάχου

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι πολίτες του Ισραήλ για τις σημερινές κρίσιμες πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

Οι κάλπες άνοιξαν στο Ισραήλ και το αποτέλεσμα θα κρίνει εάν θα συνεχιστεί η μακρόχρονη απόλυτη κυριαρχία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στο πολιτικό σκηνικό της χώρας ή αν ήρθε η ώρα της αλλαγής με τον νέο πολιτικό απόστρατο στρατηγό Μπένι Γκαντς.

Ως τις 22:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) καλούνται να ψηφίσουν περίπου 6,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι προκειμένου να αναδείξουν τα 120 μέλη της επόμενης Κνέσετ, της ισραηλινής εθνικής αντιπροσωπείας.

Οι συγκεκριμένες πρόωρες βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ έχουν προσλάβει ήδη εδώ και καιρό χαρακτήρα δημοψηφίσματος υπέρ ή κατά του «Μπίμπι», όπως αποκαλούν οι συμπατριώτες του τον Νετανιάχου, στην εξουσία δεκατρία χρόνια και πλέον.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επαφές κορυφής για την Ουκρανία στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου – Οι συνομιλίες με τον Ζελένσκι και οι «χρησμοί» της Ρώμης
Οι διεθνείς ηγέτες που συνέρρευσαν για το τελευταίο αντίο στον Πάπα Φραγκίσκο στη Ρώμη, βρήκαν την ευκαιρία, με πρώτον τον Τραμπ, να εξετάσουν τις πιθανότητες για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία
Ο Ντόναλντ Τραμπ και άλλοι ξένοι ηγέτες παρευρέθησαν στον ύστατο αποχαιρετισμό προς τον Πάπα Φραγκίσκο