Κόσμος

Κροατία: Ανεβάζουν ρολά μπαρ και εστιατόρια – Θα λειτουργούν οι εξωτερικοί χώροι

Οι εξωτερικοί χώροι σε μπαρ και εστιατόρια στην Κροατία– ύστερα από τρεις και πλέον μήνες που ήταν κλειστά – μπορούν να ξανανοίξουν την επόμενη εβδομάδα, παρά τη μικρή αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες επτά μέρες. Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη (25/2) ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς

Η Κροατία κατέγραφε περίπου 4.500 ημερήσια κρούσματα πριν από τρεις μήνες, αλλά ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί σε αρκετές εκατοντάδες την ημέρα. Σήμερα, ανακοινώθηκαν 544 νέα κρούσματα, συγκριτικά με 365 μία εβδομάδα νωρίτερα.

«Πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή έχουμε από τις χαμηλότερες εβδομαδιαίες συχνότητες της (COVID-19) στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την 1η Μαρτίου, θα ανοίξουν και πάλι οι εξωτερικοί χώροι των μπαρ και των εστιατορίων. Νομίζουμε ότι είναι μια σωστή κίνηση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων όπως εστιατόρια, μπαρ και γυμναστήρια, γέμισαν την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας Ζάγκρεμπ πριν από μερικές εβδομάδες για να διαμαρτυρηθούν κατά του κλεισίματος των επιχειρήσεων που δεν τους επιτρέπει να εργαστούν.

Οι εσωτερικοί χώροι των μπαρ και των εστιατορίων θα παραμείνουν κλειστοί.

Από τη Δευτέρα θα επιτρέπονται επίσης οι αθλητικές προπονήσεις σε κλειστούς χώρους.

«Ωστόσο, τα μέτρα μπορούν πάντα να γίνουν (και πάλι) περισσότερο περιοριστικά εάν η κατάσταση επιδεινωθεί», δήλωσε ο Πλένκοβιτς.

Τα καταστήματα έχουν παραμείνει ανοικτά στην Κροατία όλο τον χειμώνα, αν και με περιορισμούς στον αριθμό των πελατών. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους και τα δημόσια μέσα μεταφοράς, ενώ συνιστάται στους εργαζόμενους να προτιμούν την τηλεργασία όποτε είναι δυνατόν.

Οι δημόσιες συναθροίσεις περιορίζονται στα 25 άτομα.

Όπως και σε άλλες χώρες της ΕΕ, οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 έχουν ξεκινήσει με αργούς ρυθμούς και καθυστερήσεις λόγω προβλημάτων στην προμήθεια των εμβολίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το χάος του μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία μέσα από 10 φωτογραφίες - Καμία θεωρία «δεν αποκλείεται» λέει ο Ισπανός πρωθυπουργός
«Τα φώτα έσβησαν και το μετρό σταμάτησε» περιέγραφαν σαστισμένοι πολίτες ενώ πανδαιμόνιο δημιουργήθηκε σε αεροδρόμια, νοσοκομείο και στους δρόμους
Μπλακ Αουτ στη Μαδρίτη 3
Το βασιλικό πρωτόκολλο «κράτησε» την Κέιτ Μίντλετον και δεν πήγε στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Το 2005, ο τότε πρίγκιπας Κάρολος πήγε επίσης μόνος του στην κηδεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ - παρόλο που επρόκειτο να παντρευτεί την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς την επομένη μέρα της τελετής
Η Κέιτ Μίντλετον 2