Site icon NewsIT

Κροατία – Πρόσφυγες: Άγριες συγκρούσεις για μια θέση στο τρένο της ελπίδας (ΦΩΤΟ, VIDEO)

18.09.2015 | 17:46
Κροατία – Πρόσφυγες: Άγριες συγκρούσεις για μια θέση στο τρένο της ελπίδας (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Από τον πόλεμο στη μάχη. Στη μάχη της επιβίωσης. Οι άγριες συγκρούσεις, με τραυματίες, ανάμεσα σε Σύρους και Αφγανούς πρόσφυγες για μια θέση στο τρένο από την Κροατία που θα τους μεταφέρει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποδεικνύουν μόνο την απόγνωση αυτών των ανθρώπων.

Ένας άνδρας με το πρόσωπό του γεμάτο αίματα. Μια γυναίκα με το μάτι της κατακόκκινο και πρησμένο. Παιδιά να κλαίνε γιατί φοβούνται. Ένας αστυνομικός σηκώνει το γκλοπ. Άνδρες, γυναίκες σπρώχνονται έξω από σιδηροδρομικό σταθμό του Beli Manastir στα σύνορα της Κροατίας.

Fighting breaks out among migrants at a train and bus station in Beli Manastir, Croatia.The dispute is thought to have been over rumours tickets were only being issued to Syrians.

Posted by Channel 4 News on Friday, 18 September 2015

Όλοι τους θέλουν να μπουν στο τρένο που θα τους μεταφέρει από την Κροατία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μακριά από τον πόλεμο. Πριν “νικήσουν” τον πόλεμο από τον οποίο θέλουν να ξεφύγουν, φαίνεται πως απομένουν πολλές “μάχες”.







Οι εικόνες συγκλονίζουν. Άγρια επεισόδια, πετροπόλεμος και ξύλο. Άνθρωποι σε απόγνωση που θέλουν να ξεφύγουν. Θέλουν να φύγουν πριν η Ουγγαρία κλείσει τα σύνορά της, πριν η Κροατία την ακολουθήσει, την εγκλωβιστούν. Φοβούνται πως ίσως τους αναγκάσουν να γυρίσουν στην κόλαση της Συρίας.







Το ίδιο συγκλονιστικές είναι και οι εικόνες με τους μετανάστες να σκαρφαλώνουν με κάθε τρόπο στο τρένο της ελπίδας (τους). Και κυρίως συγκλονίζουν οι φωτογραφίες παιδιών που πλαντάζουν στο κλάμα από το φόβο τους. Οι γονείς τους να σηκώνουν ψηλά για να τα βάλουν στο τρένο. Καλύτερα να μπουν εκείνα, παρά οι ίδιοι.





Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version