Site icon NewsIT

Κρούσμα Έμπολα και στη Σενεγάλη; – Ανδρας σε απομόνωση

10.08.2014 | 21:40
Κρούσμα Έμπολα και στη Σενεγάλη; – Ανδρας σε απομόνωση

Ένας άνδρας νοσηλεύεται σε απομόνωση λόγω φόβων ότι έχει μολυνθεί από τον ιό Έμπολα, αρνητικές οι εξετάσεις για πιθανά κρούσματα σε Χονγκ Κονγκ, Καναδά, Ρουμανία. Δοκιμές για εμβόλιο μέσα στο φθινόπωρο.

Ένας άνδρας ο οποίος παρουσιάζει συμπτώματα παρόμοια με αυτά του αιμορραγικού πυρετού που προκαλεί ο ιός Έμπολα, το πρώτο τέτοιο κρούσμα στη Σενεγάλη, βρισκόταν σήμερα σε απομόνωση σε μια πόλη στο βόρειο τμήμα της χώρας, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο συγκλίνουσες πηγές.

Ο ασθενής τέθηκε σε καραντίνα χθες Σάββατο στο νοσοκομείο της Ουροσόγκι, κοντά στη Μάταμ (περίπου 530 χλμ. από το Ντακάρ), όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Σενεγάλης APS και επιβεβαίωσε ο δρ. Ελ Χατζί Μαμαντού Εντιαγέ.

Σύμφωνα με τον δρ. Εντιαγέ, πρόκειται «για έναν άνδρα 27 ετών», ο οποίος είχε ταξιδέψει «στο Μαλί, σε μια περιοχή που δεν πλήττεται από την επιδημία», αλλά όταν «ένα πρόσωπο εμφανίζει ενδείξεις» του πυρετού Έμπολα «θεωρείται ως ύποπτο κρούσμα» και λαμβάνονται προληπτικά μέτρα, όπως εξήγησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δείγματα του ασθενούς εστάλησαν για να εξεταστούν στο Ινστιτούτο Παστέρ στη Ντακάρ και τα αποτελέσματα αναμένονται «μέσα σε 48 ώρες».

Δεν έχει καταγραφεί ως σήμερα κανένα κρούσμα, πιθανό, ύποπτο ή επιβεβαιωμένο, του Έμπολα στη Σενεγάλη. Ύποπτα κρούσματα είχαν καταγραφεί στο Μαλί, αλλά οι εργαστηριακές εξετάσεις απέκλεισαν την παρουσία του ιού Έμπολα.

Η Σενεγάλη και το Μαλί συνορεύουν με τη Γουινέα, τη χώρα όπου ξέσπασε στις αρχές της χρονιάς η επιδημία Έμπολα. Το ξέσπασμα εξαπλώθηκε κατόπιν στη Λιβερία, στη Σιέρα Λεόνε και από τον Ιούλιο και στη Νιγηρία. Έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 960 ανθρώπους επί συνόλου περίπου 1.800 κρουσμάτων, επιβεβαιωμένων, πιθανών ή ύποπτων, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) του ΟΗΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανικός από την ταχύτητα της εξάπλωσης του Έμπολα – Πέθανε καλόγρια που είχε μολυνθεί στη Λιβερία

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τον ιό Έμπολα – Ειδικές οδηγίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ προς τους πολίτες για να προστατευτούν

Τρόμος σε όλο τον πλανήτη – Εξαπλώνεται ο Έμπολα

Φοβούνται και στον Καναδά για τον Έμπολα – Σε καραντίνα ασθενής που επέστρεψε από τη Νιγηρία

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version