Δυστυχώς, αυτό αφορά μόνο την Βρετανία γιατί, σύμφωνα με την αγωγή που έχουν κάνει σωματεία καταναλωτών, η εταιρεία έχει επιβάλει μυστικές προμήθειες που είναι ενσωματωμένες στις τιμές. Το ποσό της απαιτούμενης αποζημίωσης φθάνει τα 14 δισ. στερλίνες κι ενδέχεται, σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης, κάθε κάτοχος της κάρτας να αποζημιωθεί με ένα ποσό έως και 300 στερλίνες.
Με βάση το κατηγορητήριο, στην αγωγή που έχει καταθέσει ο πρώην Συνήγορος του Πολίτη Γουόλτερ Μέρικς, την αύξηση αυτή που έχει μυστικά επιβάλει η Mastercard την πλήρωσαν όλοι οι Βρετανοί και όχι μόνον οι κάτοχοι της κάρτας. Υπολογίζεται πως 46 εκατομμύρια καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πληρώσει υψηλότερες τιμές στα καταστήματα σε μία περίοδο 16 ετών. Σε πρώτο βαθμό, η αγωγή του Μέρικς είχε απορριφθεί, όμως ασκήθηκε έφεση και τώρα θα εξετασθεί από το δευτεροβάθμιο δικαστικό όργανο.
Βέβαια, η Mastercard ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιαδήποτε καταδικαστική απόφαση και πως θα διεκδικήσει τη δικαίωσή της έως το Ανώτατο Δικαστήριο, εάν χρειασθεί. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «η απόφαση αυτή δεν είναι μία τελεσίδικη απόφαση και το αίτημα για τη συνέχιση της δίκης δεν έχει επικυρωθεί. Κατά το μάλλον, ή ήττον, το δικαστήριο έκρινε απλώς πως θα πρέπει να επανεξετασθούν κάποια ζητήματα. Η Mastercard εξακολουθεί να μη συμφωνεί ουσιωδώς με τη νομική βάση της αγωγής και υποστηρίζει πως οι Βρετανοί καταναλωτές χαίρουν ενός πραγματικά υψηλού βαθμού ασφάλειας, πρακτικότητας, και προστασίας από τις υπηρεσίες αποπληρωμής της κάρτας».