Κόσμος

Ξεπέρασαν τους 260 οι θάνατοι από κορονοϊό στη Μόσχα

Ακόμη 28 θάνατοι καταγράφηκαν από την COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός, το τελευταίο 24ωρο στη Μόσχα, την πλέον πληγείσα περιοχή στη Ρωσία.

Στη Μόσχα, μετά τον νέο απολογισμό, έχουν χάσει τη ζωή τους 261 άνθρωποι σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS. Οι θάνατοι στην πρωτεύουσα είναι περισσότεροι από τους μισούς που έχουν καταστραφεί στη Ρωσία (456).

Click4more Νέος βαρύς απολογισμός στις ΗΠΑ: 2.751 νεκροί σε μια μέρα, σχεδόν 45.000 οι θάνατοι

«Η πλειονότητα των ασθενών είχε υποκείμενες παθήσεις», ανάμεσά τους «υπέρταση, χρόνια βρογχίτιδα, διαβήτη, καρκίνο», σύμφωνα με το κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης του νέου κορονοϊού. Οι 28 ασθενείς ήταν ηλικιών μεταξύ 30 και 93 ετών. Ο 30χρονος, που διαγνώστηκε με διπλή πνευμονία, έπασχε από συστημικό ερυθηματώδη λύκο, αυτοάνοσο νόσημα, σύμφωνα με το κέντρο.

Οι αρχές στη Ρωσία καλούν τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους με χρόνιες παθήσεις να τηρούν αυστηρά τις οδηγίες να απομονωθούν, να εφαρμόζουν τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση, ως την 1η Μαΐου τουλάχιστον.

Ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης είχαν επιβεβαιωθεί συνολικά 52.763 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 456 θάνατοι από την COVID-19 στη Ρωσία. Στον αντίποδα, 3.873 ασθενείς έχουν αναρρώσει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Η Άνγκελα Μέρκελ δεν έχει συγχαρεί ακόμη τον Φρίντριχ Μερτς για τη νίκη του στις εκλογές – «Ψήνεται» συνάντηση με τον Όλαφ Σολτς
Η κόντρα Μέρκελ - Μερτς ήταν «κοινό μυστικό» με την πρώην καγκελάριο να τον θεωρεί «πολύ συντηρητικό» και τον μελλοντικό διάδοχό της να χαρακτηρίζει την ηγεσία της ως «αδρανή»
H Άνγκελα Μέρκελ πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, και ο Φρίντριχ Μερτς