Κόσμος

Ξεπέρασαν τους 10 οι νεκροί απο τις πλημμύρες στην κεντρική Ευρώπη

Η σορός ενός αγνοουμένου βρέθηκε στην Τσεχία ενώ στη Γερμανία χιλιάδες κάτοικοι πήραν εντολή να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, μετά την κατάρρευση φράγματος απο τα νερά του Έλβα.

Η σορός ενός Τσέχου, ο οποίος αγνοείτο από την περασμένη Κυριακή, εντοπίσθηκε στον ποταμό Οτάβα στη Νότιο Βοημία, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 11.

Οι ραγδαίες βροχοπτώσεις δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων και την αποστολή του καθαρισμού του πεδίου, ενώ τα πολλά πεσμένα δένδρα προκαλούν καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των σιδηροδρομικών συρμών.

Στη Γερμανία, οι απομακρύνσεις κατοίκων συνεχίζονται στο κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ, καθώς ο ποταμός Έλβας παρέσυρε ένα φράγμα στο Φίσμπεκ, προκαλώντας την απορροή 1.000 τόννων νερού. Περίπου 3.000 άνθρωποι που ζούσαν στην περιφέρεια του Στένταλ χρειάσθηκε να απομακρυνθούν, ενώ σχεδιάζονται και περαιτέρω απομακρύνσεις.

Την Πέμπτη, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ πρόκειται να εξετάσει με τους συναρμόδιους υπουργούς την χορήγηση βοήθειας στις περιοχές που επλήγησαν, καθώς οι εκτιμήσεις για τις ζημιές έχουν ξεπεράσει το διψήφιο νούμερο σε δισεκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε

Ανυπολόγιστες καταστροφές από τις πλημμύρες στην κεντρική Ευρώπη – Υπερχείλισαν Δούναβης και Έλβας (ΦΩΤΟ)

Στα όριά του ο Δούναβης – 1.000 άτομα έφυγαν από τα σπίτια τους

“Συναγερμός” σε Ουγγαρία και Γερμανία – Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του Δούναβη και του Έλβα

Παρέλυσαν Γερμανία, Αυστρία και Τσεχία από τις πλημμύρες – Δέσμευση Μέρκελ για βοήθεια 100 εκατ. ευρώ (ΦΩΤΟ)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ο Πάπας Φραγκίσκος αγαπούσε την Ελλάδα και οι απόψεις του ενοχλούσαν» λέει ο πάτερ Τζούλιο για τον Ποντίφικα
Ο πάτερ Τζούλιο Γκραμένια, ο οποίος είναι εφημέριος του Καθολικού Ιερού Ναού Αγίου Φραγκίσκου, στους Αγίους Αναργύρους, που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, μίλησε για την σημαντική απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου
Ο Πάπας Φραγκίσκος 1