Κόσμος

Ξύλο και των… γονέων στην Κολωνία για το AfD! [pics, vids]

Το συνέδριο του ακροδεξιού κόμματος "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (AfD) στην Κολωνία δεν ήταν δυνατόν να μην προκαλέσει αναστάτωση στην πόλη. Η παρουσία πάνοπλων αστυνομικών και χιλιάδων αντιφασιστών που έκαναν πορεία κατά του κόμματος έφερε σοβαρά επεισόδια, με τραυματισμούς και συλλήψεις.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και ένα περιπολικό πυρπολήθηκε στη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας στην Κολωνία, καθώς περίπου 600 σύνεδροι του AfD, συναντώνται για να συζητήσουν την πολιτική που θα ακολουθήσουν ενόψει των εθνικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί, πολλοί από αυτούς με ειδικό εξοπλισμό για την καταστολή διαδηλώσεων και άλλοι έφιπποι, έχουν αναπτυχθεί στην πόλη, στην οποία επίσης βρέθηκαν και σχεδόν 50.000 διαδηλωτές. Ανάμεσα στους διαδηλωτές, που κατέβηκαν στους δρόμους με πανό και συνθήματα κατά του ακροδεξιού κόμματος, και περίπου 1000 ακροαριστεροί ακτιβιστές αλλά και κουκουλοφόροι.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι η αστυνομία σταμάτησε περίπου 100 διαδηλωτές νωρίς το πρωί για έλεγχο των προσωπικών τους στοιχείων αλλά προχώρησε σε κάποια κράτηση. Αργότερα, όμως, ήρθαν κι αυτές…

Το τηλεοπτικό δίκτυο n-tv μετέδωσε εικόνες που δείχνουν περίπου 50 ανθρώπους να συγκρούονται με έφιππους αστυνομικούς, ενώ ένας ανταποκριτής της τηλεόρασης μετέδωσε ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού εναντίον μερικών διαδηλωτών.

Το AfD, το οποίο είναι αντίθετο στην απόφαση της καγκελαρίου Μέρκελ να υποδεχτεί πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες την τελευταία διετία, εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις να εξασφαλίζει μεταξύ 8% και 10% ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Αυτό το ποσοστό αρκεί για να εξασφαλίσει στο κόμμα έδρες στο κοινοβούλιο για πρώτη φορά αλλά είναι πολύ μικρότερο από το ανώτερο ποσοστό στήριξης που είχε στο τέλος του 2016.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters, EPA

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ «πάγωσε» τους δασμούς υπό τον φόβο ενός ολοκληρωτικού παγκόσμιου εμπορικού πολέμου
Η αναδιάταξη της παγκόσμιας οικονομικής τάξης βρίσκεται σε αναμονή και η υπόσχεση του Τραμπ για μια χρυσή εποχή της αμερικανικής μεταποίησης θα πρέπει να περιμένει.
Ο Ντόναλντ Τραμπ