Σάββατο, 6 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Κύπρος – ΑΟΖ: Οι Τούρκοι “πειρατές” θα διωχθούν από τη διεθνή Δικαιοσύνη!

Κύπρος – ΑΟΖ: Οι Τούρκοι “πειρατές” θα διωχθούν από τη διεθνή Δικαιοσύνη!
ΑΠΕ - ΜΠΕ (αρχείο)

“Δεν υποτιμούμε τους κινδύνους από την ανεύθυνη και, όπως την χαρακτηρίζουν κάποιοι, πειρατική στάση της Τουρκίας” διαμήνυσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου για τις προκλήσεις της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Με αφορμή το ζήτημα της ΑΟΖ, ο κ. Προδρόμου συμπλήρωσε ότι η Τουρκία έχει σχέσεις έντασης, αν όχι σύγκρουσης, με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, με όλα τα κράτη της γύρω περιοχής. “Η Κυπριακή Δημοκρατία, με βάση τα ερείσματα τα οποία έχουμε και μπορούμε να καλλιεργήσουμε, κάνει ό,τι είναι δυνατόν” είπε.

Σχετικά με την αποτελεσματικότητα προηγούμενων μέτρων, σημείωσε ότι κάποιοι προέβλεπαν ότι δεν πρόκειται η αμερικανική εταιρεία που είναι συμβεβλημένη με την Κυπριακή Δημοκρατία να προχωρήσει σε γεωτρήσεις, ωστόσο “γεωτρήσεις έγιναν, αποτελέσματα υπάρχουν”.

Σε άλλη ερώτηση, κατά πόσο η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει στην έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης σε σχέση με τις δραστηριότητες του τουρκικού γεωτρύπανου και συνεργαζόμενων εταιρειών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι “οι προσωπικές ευθύνες που έχουν με βάσει το δίκαιο πρόσωπα τα οποία ενέχονται σε τυχόν τέτοιες παράνομες δραστηριότητες υπάρχουν και μπορεί να αναζητηθούν. Είναι ένα από τα μέτρα τα οποία έχουν σχεδιαστεί από την Κυβέρνησή μας” επισήμανε.

Click4more: Η Κύπρος στην αντεπίθεση! Διεθνές ένταλμα σύλληψης για το πλήρωμα του «Πορθητή»

Συνέχισε, λέγοντας ότι όσοι ενέχονται στην παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ με παράνομες εργασίας “βεβαιότατα μπορούν να διωχθούν στη διεθνή δικαιοσύνη”.

“Θα λάβουμε όλα τα μέτρα, τα οποία μας δίνουν τη δυνατότητα, τόσο οι διεθνείς σχέσεις μας, η θέση της Κύπρου ως κράτους – μέλους της ΕΕ και η διεθνής νομιμότητα. Και δεν είναι λίγα αυτά τα μέτρα” είπε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις