Τρίτη, 2 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Κύπρος: Αθώα η Βρετανίδα που κατηγορήθηκε ότι επινόησε βιασμό – «Είναι μια μεγάλη ανακούφιση»

Κύπρος: Αθώα η Βρετανίδα που κατηγορήθηκε ότι επινόησε βιασμό – «Είναι μια μεγάλη ανακούφιση»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Έφηβη τότε ακόμα, η κοπέλα καταδικάστηκε σε τετράμηνη ποινή με αναστολή, για πρόκληση δημόσιας βλάβης μετά από «ψευδή καταγγελία» για ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς, στην Αγία Νάπα, στην Κύπρο, τον Ιούνιο του 2019.

Τώρα, δύο χρόνια μετά, το ανώτατο δικαστήριο της Κύπρου ανέτρεψε την καταδικαστική αυτή απόφαση, αναγνωρίζοντας στην κοπέλα ότι «δεν είχε γίνει δίκαιη δίκη».

Όσο για το γεγονός ότι τότε, είχε υπογράψει δήλωση ανάκλησης της αρχικής καταγγελίας, η ίδια έχει πει ότι το έκανε μετά από αστυνομική πίεση.

Με αυτά και με αυτά, ήρθε τελικά η τωρινή απόφαση, την οποία η ίδια η κοπέλα αλλά και η οικογένειά της, την υποδέχθηκε με ανακούφιση σύμφωνα με το ΣΚΑΪ.

Σε δήλωση που εξέδωσε η μητέρα της κοπέλας, την οποία δημοσιεύουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρει: «Είναι με μεγάλη ανακούφιση που ακούμε ότι οι αρχές στην Κύπρο αναγνώρισαν τα σφάλματα στη νομική τους διαδικασία. Ενώ αυτή η ετυμηγορία δεν δικαιολογεί τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε από την αστυνομία ή από τον δικαστή ή τις αρχές, φέρνει μαζί της την ελπίδα ότι το μαρτύριο της κόρης μου θα επιφέρει τουλάχιστον θετικές αλλαγές στον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα θύματα εγκλήματος».

Η εφημερίδα Guardian τόνισε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο αναγνώρισε πως η νεαρή Βρετανίδα δεν έτυχε δίκαιης πρωτοβάθμιας δικαστικής αντιμετώπισης.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις