Κόσμος

Κύπρος: Η Τζέιν Λουτ θα έχει επαφές με Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία για το Κυπριακό

Θέματα, που σχετίζονται με τις εγγυήτριες (Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία) δυνάμεις έχουν εγερθεί κατά τις χωριστές επαφές χθες και σήμερα της απεσταλμένης του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Λουτ.

Για τον λόγο αυτό η κ. Λουτ, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου θα έχει επικοινωνία με τις εγγυήτριες δυνάμεις.

Παράλληλα τις επόμενες μέρες θα αποσαφηνιστεί κατά ποσό θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Αναστασιάδη- Ακιντζί. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε στην κ. Λουτ την ετοιμότητα του να συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη. Ο κ. Προδρόμου πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τις επόμενες μέρες θα επικοινωνήσει με τον κ. Ακιντζί για καθορισμό της συνάντησης.

Στη συνάντηση αυτή, εφόσον γίνει, δεν θα είναι παρούσα η κ. Λουτ, είπε ο κ. Προδρόμου. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία επιστροφής της κυρίας Λουτ στην Κύπρο.

Η κ. Λουτ, η οποία συναντήθηκε και με τον κ. Ακιντζί αναχωρεί αργά απόψε από την Κύπρο, έχοντας τις απόψεις των δυο πλευρών προκειμένου ο Αντόνιο Γκουτέρες να καθορίσει τα επόμενα βήματα του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Φραγκίσκος στη βασιλική του Αγίου Πέτρου για πρώτη φορά μετά τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του
Μέχρι αύριο θα γίνει γνωστό αν ο 88χρονος Ποντίφικας θα μπορέσει να χοροστατήσει στις τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας του Καθολικού Πάσχα, το οποίο φέτος συμπίπτει με το Ορθόδοξο
Ο Πάπας Φραγκίσκος εκφωνεί το μήνυμά του «Urbi et Orbi» (Προς την πόλη και τον κόσμο) στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Μέλη της Greenpeace έβαψαν κόκκινα τα νερά σιντριβανιού στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο για τον εξοπλισμό του Ισραήλ
Μέλη της οργάνωσης έριξαν στη λιμνούλα του σιντριβανιού ένα κόκκινο υγρό, το οποίο μετέφεραν σε δοχεία με την επιγραφή «Σταματήστε να οπλίζετε το Ισραήλ»
Μέλη της Greenpeace έριξαν κόκκινη μπογιά στη λίμνη του σιντριβανιού της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λονδίνο