Αυτό διαφαίνεται από δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών SYMMETRON Market Research, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή» της Κύπρου. Η δημοσκόπηση καταγράφει τις τάσεις των ψηφοφόρων κάθε κόμματος.
Δύο στους τρεις του ΔΗΣΤ συμφωνούν με τη φερόμενη κίνηση του Προέδρου Αναστασιάδη, ενώ μόλις το 23% διαφωνεί. Στο ΑΚΕΛ δύο στους τρεις ψηφοφόρους διαφωνούν, ενώ το 31% φαίνεται πως συμφωνεί. Το ΔΗΚΟ διχάζεται με το 40% να συμφωνεί με τις κινήσεις του κ. Αναστασιάδη και το 60% να διαφωνεί.
Από τους ερωτηθέντες που ψήφισαν υπέρ του Σχεδίου Ανάν το 2004, οι απόψεις διίστανται, καθώς το 48% συμφωνούν με την κίνηση του κ. Αναστασιάδη, ενώ το 49% διαφωνεί. Απο τους ερωτηθέντες που ψήφισαν το 2004 «όχι», το 42% συμφωνεί, ενώ το 54% διαφωνεί.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η λύση που προκρίνεται από τους πολίτες, με το 46% να προτιμά Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ), και το υπόλοιπο 52% να προκρίνει άλλες λύσεις.
Στο ερώτημα «ποια λύση προτιμάτε», το 46% των ερωτηθέντων απάντησε τη ΔΔΟ, ένας στους πέντε προτιμά να παραμείνει η κατάσταση ως έχει, το 15% προκρίνει λύση δύο κρατών, ενώ λύση συνομοσπονδίας προκρίνει μόλις το 7%.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κύπρος: Ναι, σε διζωνική – δικοινοτική ομοσπονδία θέλει το 46%
Με τη φερόμενη πρόθεση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη να συζητήσει πέραν της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ) κι άλλες λύσεις για το Κυπριακό, συμφωνεί το 48% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση, ενώ το 47% διαφωνεί.
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, οι χειρουργικές επεμβάσεις και οι νοσηλείες έως την εκδημία του
«Στόχος μία πραγματική και βιώσιμη ειρήνη» ανέφερε ο Ζελένσκι επιβεβαιώνοντας τις νέες συνομιλίες στο Λονδίνο
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Τραμπ είπε επίσης ότι δεν ξέρει ακόμη αν θα πάει στο Βατικανό για την κηδεία του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Πλήθος πιστών συρρέει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό
Ο πάτερ Τζούλιο Γκραμένια, ο οποίος είναι εφημέριος του Καθολικού Ιερού Ναού Αγίου Φραγκίσκου, στους Αγίους Αναργύρους, που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, μίλησε για την σημαντική απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου
Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας κατηγορείται ότι διέρρευσε εκ νέου απόρρητες πληροφορίες σε συγγενείς του