Παρασκευή, 27 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Κύπρος: Πρωτοφανής απόδραση ισοβίτη – Είχε σκοτώσει τη σύντροφό του κι έπνιξε το 3χρονο παιδί της

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Άκαρπες παραμένουν, μέχρι στιγμής, οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του 42χρονου ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους ο οποίος κρατείτο στις Κεντρικές Φυλακές της Κύπρου και απέδρασε την Πέμπτη (26.09.2024) στα Χολέτρια της Πάφου κατά τη διάρκεια άδειας για να επισκεφτεί τους οικείους του.

Ο 42χρονος ισοβίτης, που παραμένει άφαντος εδώ και δύο μέρες, είχε μεταφερθεί από τις Φυλακές στο σπίτι του, στο χωριό Χολέτρια της Πάφου στην Κύπρο, στο πλαίσιο άδειας που είχε αιτηθεί.

Τον συνόδευαν τρεις αστυνομικοί της επίλεκτης δύναμης της ΜΜΑΔ (Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσης Δράσης) και τέσσερις δεσμοφύλακες.

Οι Αρχές εκτιμούν πως η απόδραση ήταν προσχεδιασμένη, είτε με την συμμετοχή συγγενικών και φιλικών του προσώπων, είτε ανθρώπων που πέρασαν ή βρίσκονται στις Κεντρικές Φυλακές.

Μέχρι στιγμής η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε δύο συλλήψεις για την υπόθεση. Πρόκειται για έναν 68χρονο που σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο πατέρας του δραπέτη και έναν 43χρονο Σύρο. Για την υπόθεση ενδεχομένως να ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις.

Έρευνες με drones, σκύλους και ελικόπτερο – Φόβοι ότι έχει διαφύγει

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου, οι έρευνες για εντοπισμό του 42χρονου συνεχίζονται, τόσο εντός όσο και εκτός των Κεντρικών Φυλακών με τη συνδρομή ελικοπτέρου, σκύλων και drones.

Υπάρχουν, ωστόσο, εκτιμήσεις πως ο καταζητούμενος έχει διαφύγει στα Κατεχόμενα ή σε χώρα του εξωτερικού.

Ο κατάδικος είχε λάβει άδεια με συνοδεία τεσσάρων δεσμοφυλάκων για να μεταβεί στο σπίτι της οικογένειας του σε χωριό της Επαρχίας Πάφου, προσθέτοντας πως «κλήθηκε και η ΜΜΑΔ (σσ Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσης Δράσης) να συνδράμει στην συνοδεία του» και «ορίστηκαν τρία μέλη από πλευράς Αστυνομίας για να συνδράμουν στη συνοδεία του».

Σε κάποιο στάδιο, ενώ βρίσκονταν στην κατοικία του, ο ισοβίτης απέδρασε.

Στο μεταξύ σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρία μέλη της ΜΜΑΔ που συμμετείχαν στην επιχείρηση που στήθηκε για μεταφορά του ισοβίτη που απέδρασε. 

Το έγκλημα που συγκλόνισε την Πάφο 

Ο Δώρος Θεοφάνους, που εργαζόταν ως κομμωτής, τον Δεκέμβριο του 2011 είχε δολοφονήσει την 24χρονη έγκυο σύντροφό του, Γιούλια Οπόροκ (με τρεις πυροβολισμούς στο πρόσωπο, στο θώρακα και στην κοιλιακή χώρα) και έπνιξε την 3χρονη κόρη της, Βικτώρια, ενώ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη τον Οκτώβριο του 2012.

Ο κομμωτής συζούσε μαζί με την 24χρονη τότε κοπέλα, η οποία βρισκόταν στον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης της και όπως είχε αναφερθεί στη δίκη του, τη ζήλευε παθολογικά. Μάλιστα, ο ίδιος είχε καταγγείλει στην Αστυνομία την εξαφάνισή της, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο.

Μετά από έρευνες, η 24χρονη είχε εντοπιστεί νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της στη θαλάσσια περιοχή Γεροσκήπου και έφερε τραύματα από σφαίρα στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα.

Η τρίχρονη κόρη της εντοπίστηκε νεκρή 50 μέτρα μακριά από το όχημα.

Βάσει της νεκροψίας, το κοριτσάκι είδε τη δολοφονία της μητέρας του και αργότερα ξεψύχησε βασανιστικά στα χέρια του κομμωτή, ο οποίος της έκλεισε το στόμα και τη μύτη, μέχρι να ξεψυχήσει.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις