Δευτέρα, 22 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Κύπρος: «Βραχιολάκια» στον εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο για την υπόθεση της «αμαρτωλής» Μονής Αββακούμ

Κύπρος: «Βραχιολάκια» στον εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο για την υπόθεση της «αμαρτωλής» Μονής Αββακούμ
Πηγή φωτογραφίας: Πρωτοσέλιδο

Συνελήφθη ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το Alphanews.live, ο εν αργία Αρχιμανδρίτης συνελήφθη στην Κύπρο ως ύποπτος για συνολικά για 11 αδικήματα, μεταξύ των οποίων συνωμοσία για καταδολίευση, κλοπή, πλαστογραφία, ψευδείς φορολογικές δηλώσεις και φορολογικά αδικήματα.

Η σύλληψή του έρχεται έπειτα από τρεις και πλέον μήνες αστυνομικών ερευνών μετά και τον εντοπισμό χρηματοκιβωτίου που περιείχε 807.000 ευρώ. Την υπόθεση διερευνά η Διεύθυνση των Οικονομικών Εγκλημάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Ο εν αργία Αρχιμανδίτης αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του.

Στο μεταξύ, όσον αφορά τις εκκλησιαστικές έρευνες για την υπόθεση, έχει ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο και συντάσσεται το πόρισμα, το οποίο θα παραδοθεί στο εξαμελές εκκλησιαστικό δικαστήριο.

Αναμένεται ότι προς το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της άλλης εβδομάδας, θα έχουμε εξελίξεις.

Μοναχός χτυπά γυναίκα με ζώνη 

Το εν λόγω μοναστήρι έχει μπει σε δίνη σκανδάλων με σοκαριστικά  βίντεο που ήρθαν στο φως όπως αυτό που δείχνει μοναχό να βγαίνει εκτός εαυτού και να χτυπά γυναίκα με ζωνάρι, στο προαύλιο της Μονής. Είχε προηγηθεί ένα εξίσου συγκλονιστικό βίντεο με την παρασκευή μύρου.

Στο βίντεο, καταγράφηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2023, ο Ηγούμενος της Μονής Οσίου Αββακούμ Νεκτάριος μιλάει με μοναχές που έφτασαν στο μοναστήρι για να αγοράσουν χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

Ο ίδιος καταγράφεται να παρουσιάζει στις μοναχές το κουτί με τον Σταυρό του Αγίου Πορφυρίου λέγοντας ότι μέσα τοποθέτησε βαμβάκι για να μην τρέχει το μύρο έξω.

Άλλο αποκαλυπτικό βίντεο, δείχνει μοναχό να ασκεί βία κατά γυναίκας και φωνάζει σε κατάσταση υστερίας, σύμφωνα με όσα παρουσίασε η εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΙΓΜΑ, Πρωτοσέλιδο.

Το βίντεο καταγράφει σκηνές από το εξωτερικό της εκκλησίας στις οποίες διακρίνονται οι αρχιμανδρίτες να λογομαχούν έντονα, σε σημείο υστερίας, με μια γυναίκα η οποία ήταν εθελόντρια και πιθανόν σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, να ασκούσε χρέη καθαρίστριας.

Επανειλημμένα ζητά από τον μοναχό να της επιτρέψει να μπει για να πάρει κάτι που άφησε μέσα, με τον ίδιο να φωνάζει και να την διώχνει από τον χώρο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις