Κόσμος

La Repubblica: Κίνδυνος να βρεθούν σε τροχιά σύγκρουσης Ευρώπη και Τουρκία

Με αφορμή την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για θαλάσσια επιχείρηση επιβολής του εμπάργκο όπλων στην Λιβύη, η La Repubblica διαβλέπει έναν κίνδυνο.

«Tώρα ο κίνδυνος είναι μια σύγκρουση Ευρώπης- Τουρκίας», τιτλοφορεί σημερινό της άρθρο η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. H αναφορά είναι στη νέα αποστολή της ΕΕ, η οποία εγκρίθηκε χθες με στόχο την τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Η La Repubblica υπογραμμίζει ότι η ιταλική κυβέρνηση απαίτησε να αλλάξει όνομα η προηγούμενη αποστολή της Ένωσης, η “Σοφία”, διότι η κυβέρνηση Κόντε φέρεται να την θεωρούσε «υπερβολικά ανθρωπιστική».

«Το κύριο μέτωπο της νέας αποστολής θα είναι η ανατολική Μεσόγειος. Μια περιοχή ήδη τρομερά “ζεστή”, εξαιτίας των παράνομων τουρκικών πετρελαϊκών ερευνών», προσθέτει η εφημερίδα.

Η La Repubblica σημειώνει ότι «ακριβώς λόγω τού ότι τα όπλα στη Λιβύη δεν τα παραδίδουν διακινητές, αλλά κράτη – από την Τουρκία μέχρι τα Εμιράτα, την Αίγυπτο και το Κατάρ – η νέα ευρωπαϊκή αποστολή θα πρέπει να βασισθεί σε μεγάλα πλοία, αναγνωριστικά αεροσκάφη και σε δορυφόρους κατασκοπίας».

«Θα χρειαστεί και η αναγκαία βούληση, ώστε όλα αυτά να χρησιμοποιηθούν για να γίνουν έλεγχοι σε κάθε ύποπτο εμπορικό πλοίο. Αν είναι αναγκαίο, ανεβαίνοντας και πάνω στα πλοία αυτά» γράφει η La Repubblica.

«Η αποστολή αυτή κινδυνεύει να θέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία» υπογραμμίζει, τέλος, η εφημερίδα της Ρώμης στην ανάλυσή της.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απελπισία στα χαλάσματα μετά τον φονικό σεισμό στη Μιανμάρ - Σοκαριστικό βίντεο με μαίες που προσπαθούν να σώσουν νεογέννητα
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα» λέει 25χρονος που προσπάθησε να σώσει τη γιαγιά του και τους θείους του από γκρεμισμένο κτήριο - Η στιγμή που γυναίκα γεννά στον δρόμο
Διασώστες στα χαλάσματα κτηρίου της Μπανγκόνγκ
Η στιγμή που τα νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στην Κίνα λόγω του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Συγκλονιστικό βίντεο
Οι κάτοικοι στη Γιουνάν της Κίνας, στα σύνορα με τη Μιανμάρ, έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν εξαιτίας του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ ξεχείλισαν το νερό της πισίνας σε ταράτσα κτιρίου
Νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στη Γιουνάν της Κίνας μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ
«Και η Ελλάδα κινδυνεύει από σεισμούς όπως αυτός στη Μιανμάρ» λέει ο Άκης Τσελέντης
«Ακόμα και μακρινοί σεισμοί μεγέθους 7,5 έως 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μπορούν να επηρεάσουν στην Ελλάδα τα πολύ ψηλά κτίρια, μεγάλες γέφυρες, αγωγούς παροχής φυσικού αερίου και ανεμογενήτριες»
Διασώστες στα συντρίμμια κτιρίου μετά τον σεισμό στη Μιανμάρ
Παραλίγο τραγωδία πάνω από την Ουάσινγκτον - Airbus κινδύνευσε να συγκρουστεί με στρατιωτικό αεροσκάφος
Η FAA σκοπεύει να ζητήσει 2.000 προσλήψεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας φέτος, μετά τις ελλείψεις προσωπικού που αποκαλύφθηκαν στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδίας της 29ης Ιανουαρίου
Ένα Aibus της Delta Airlines