Κόσμος

Λαοθάλασσα από Καταλανούς σε διαδήλωση στις Βρυξέλλες

Για μια συγκέντρωση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και πραγματοποιήθηκε «ειρηνικά», κάνει λόγο ο σημερινός βελγικός Τύπος αναφερόμενος στη χτεσινή δυναμική παρουσία 45.000 Καταλανών στις Βρυξέλλες.

Η ολλανδόφωνη εφημερίδα De Standaard επικεντρώνεται στην παρουσία στην εκδήλωση «ενός εμφανώς ικανοποιημένου από την συμμετοχή του κόσμου» Κάρλες Πουτζντεμόν, ο οποίος μάλιστα δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει «εχθρό» τον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι προκαλώντας τον να απαντήσει «εάν έχει δει ποτέ ένα τόσο μεγάλο πλήθος κόσμου να υπερασπίζεται ‘εγκληματίες’» (όπως η ισπανική δικαιοσύνη χαρακτηρίζει σύσσωμη την έκπτωτη καταλανική ηγεσία).

brussels brussels brussels

brussels brussels brussels brussels

Με τη χθεσινή κατά κοινή ομολογία μεγάλη διαδήλωση των Καταλανών αυτονομιστών στις Βρυξέλλες, η συμμετοχή στην οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού οι συμμετέχοντες ήταν υπερδιπλάσιοι των 20.000 που αρχικά προέβλεπαν οι διοργανωτές, καταπιάνεται και ο βελγικός γαλλόφωνος Τύπος, με τη L’ Echo να αναφέρει ότι 45.000 Καταλανοί βρέθηκαν στις Βρυξέλλες για να στηρίξουν τον εξόριστο Πουτζντεμόν και ν’ αφυπνίσουν την Ευρώπη, σημειώνοντας ότι μέσα στο πλήθος διακρίνονταν επίσης και κάποιες φλαμανδικές σημαίες.

brussels brussels brussels

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μυστικές συνομιλίες της κυβέρνησης Τραμπ με την Χαμάς για την παράδοση των Αμερικανών ομήρων αποκαλύπτει το Axios
Ενώ οι ΗΠΑ διαβουλεύτηκαν με το Ισραήλ σχετικά με τη δυνατότητα συμμετοχής σε συνομιλίες με τη Χαμάς, το Ισραήλ έμαθε για συγκεκριμένες πτυχές της διαπραγμάτευσης μόνο μέσω άλλων καναλιών
Μαχητές της Χαμάς κατά την πρόσφατη απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων REUTERS